Sözleşmeli sağlıkçı da 3+1'e dahil edildi
TBMM Komisyonunda yapılan görüşmelerde sözleşmeli sağlık personelinin de 3+1 düzenlemesine dahil edildi.
TBMM'de Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu, 19 maddelik kanun teklifini görüştü.
Hatırlanacağı üzere 3+1 düzenlemesi sadece sözleşmeli öğretmenleri ve Diyanet personelini kapsamaktaydı.
Sözleşmeli sağlık personeli kapsam dışında bırakılmıştı.
Bu sorun, 18 Haziran'da "3+1 hakkı neden sözleşmeli sağlık personeline verilmiyor?" başlığıyla memurlar.net'te haberleştirilmişti. Tıklayınız.
Bugün yapılan görüşmelerde sözleşmeli sağlık personelinin 3+1 düzenlemesine dahil edildi.
İşte Meclis komisyonunda verildiği iddia edilen ve kabul edilen önerge
663 sayılı KHK'nın 45/A maddesinde şu hüküm yer almaktadır:"(3) Bu madde uyarınca atanan sözleşmeli sağlık personeli dört yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde bu madde uyarınca istihdam edilen personelin eşi bu personele tabidir. Ancak sözleşmeli sağlık personelinin bulunduğu ilde bir yıl görev yapması ve vizeli pozisyon bulunması durumunda; eşlerin her ikisinin de Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında sözleşmeli veya eşlerden birinin sözleşmeli, diğerinin Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında veya diğer bir kamu kurum veya kuruluşunda kadrolu statüde istihdam ediliyor olması halinde hizmet ihtiyacının daha fazla olduğu yere atamaları yapılabilir.
(4) Sözleşmeli sağlık personelinden dört yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (A) bendi kapsamındaki kadrolara atanır. Bu kadrolara atananlar, aynı yerde en az iki yıl daha görev yapar, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmaz."
YENİ DÜZENLEME
Kabul edilen yeni önergeye göre, sözleşmeli sağlık personeli de 4 değil 3 yıldan sonra kadroya geçebilecek. Ve yine kadroya geçtikten sonra 2 yıl sonra değil, 1 yıl sonra nakil isteyebilecektir.