Meteoroloji, TSE Kalite Belgesi aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2007 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de hava tahmini yapan tek kurum olan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, ?TSE Kalite Belgesi? almaya hak kazandı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Adnan Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işlerinin kaliteli olduğuna dair Türk Standartları Enstitüsünden (TSE), TSE 9001 ve 2001 belgelerini aldıklarını söyledi.

Vatandaşları 3-5 günlük ve 1 haftalık periyotlar halinde hava durumu hakkında bilgilendirdiklerini kaydeden Ünal, ?Hem de bu periyotlar içerisinde yaptığımız tahminlerde bir doğal afet boyutu varsa, yani insanlar neticede maddi ve manevi zarar göreceklerse ki bunlar nedir? Şiddetli yağıştır, seldir, yoğun kar yağışıdır, çok şiddetli rüzgardır bunları ihbar ediyoruz? diye konuştu.

?Türkiye'de bunu yapan tek kurumuz, tekeliz daha doğrusu? diyen Ünal, şöyle devam etti:

?Gerçi bu övünülecek bir durum değil, ama biz hem tekel olmamıza rağmen kendimizle yarışarak 3 yıllık bir çalışma neticesinde işimizin kaliteli olduğunu belgeleyen, TSE belgesi aldık

. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tahminlerde kullandığı rasatlar, aletler ve istasyonlar, çalışan insanların eğitimi her şeyde başarıya ulaşmış bir kurumdur. TSE, işimizin kaliteli olduğunu belgeledi. TSE ISO 9001 ve 2001 belgelerini aldık. Dediğim gibi biz kendimizle yarıştık. Bu belgelerle de insanlara doğru bilgiyi verdiğimizi ispat ettik.?

Ünal, süresi 10 yıl olan belgelerin devamını sağlayabilmek için çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber