ASKİ'den 'hastanelerde su sıkıntısı olmayacak' garantisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2007 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde su kesintisine bağlı herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını, tıp fakültesi hastanelerinin ise tedbir olarak bazı ameliyatları ertelediğini söyledi. Bu konuda ASKİ ile görüştüğünü belirten Buzgan, tüm hastanelerinin su ihtiyaçlarının karşılanacağı yönünde kendilerine garanti verdiğini bildirdi.

Turan Buzgan, bazı basın mensuplarına yaptığı açıklamada su sıkıntısının hastanelere etkisini değerlendirdi. Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile tıp fakültesi hastanelerinin depolarının kontrol edildiğini, günlük su ihtiyaçlarının tespit edildiğini kaydeden Buzgan, "Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde bir iki küçük hastane dışında, onlar da uygun tankerlerle içme suyu sağlanıp günlük ihtiyaçları karşılanıyor, herhangi bir sıkıntı yok. Hasta kabul etme, ameliyatlar açısından da herhangi bir sıkıntı yok. İşlemler devam ediyor." dedi.

Tıp fakültesi hastaneleri başhekim ve yöneticileri ile de görüştüğünü söyleyen Buzgan, "Ayrıca ASKİ ile irtibatlarını sağladım. Bazılarının irtibatları biraz zayıftı. Sonuç itibariyle ASKİ'nin verdiği garanti tüm hastanelerin her türlü ihtiyacını biz sağlarız. Herhangi bir eksik varsa da biz onları süratle gideririz. Ben başhekimlerle görüştükten sonra ASKİ'ye tekrar dönerek bu bilgiyi verdim. Bazı hastanelerin ek ihtiyaçları vardı. Onları da süratle karşılıyorlar." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber