Eşinin cebinden izinsiz para alma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2007 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocasının cebinden gizlice para almayı alışkanlık haline getiren kadınlara kötü haberimiz var! Yargıtay cepten gizli para almayı boşanma nedeni saydı...

Eşlerinin ceplerinden habersiz para alan kadınlara, Yargıtay'dan kötü haber var. İlginç davaya konu olan olay, Kayseri'de yaşandı. Kayseri 1. Aile Mahkemesi'ne başvuran bir koca, eşinin sürekli cebinden para aldığını belirterek boşanmak istediğini bildirdi. Şikayet dilekçesi üzerine açılan boşanma davasında hakim, eşin cebinden habersiz para almayı "güven sarsıcı durum" olarak kabul etti ve çiftin boşanmasına karar verdi. Karara tepki gösteren kadın, Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay ilk incelemesinde genç kadının "kleptomani" (sürekli bir şeyler çalma hastalığı) olup olmadığının araştırılmasını isteyerek mahkemenin kararını bozdu.

KLEPTOMAN DEĞİLSE

Bunun üzerine Kayseri 1. Aile Mahkemesi'nde yeniden görülen davada, kadının uzman doktor muayenesiyle kleptomani hastası olup olmadığı araştırıldı. Mahkemeye gelen raporda, kadının herhangi bir psikolojik rahatsızlığı bulunmadığı belirtildi. Bunun üzerine mahkeme ikinci kararında da çiftin boşanmasına hükmetti. Dosya ikinci kez Yargıtay'a gönderildi. Ancak bu kez Yargıtay, yerel mahkemeyi haklı bularak boşanma kararını onayladı. Yargıtay'ın bu kararının ardından kleptoman olmayan kadınlar, eşlerinin cebinden habersizce para alırlarsa bu durum boşanma nedeni kabul edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber