TMSF bonozedeleri uyardı: Başvuru belgeleriniz tam olsun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), İmar Bankası'ndan karşılıksız bono alanlara, ödemelerin zamanında yapılabilmesi için ''Başvuru belgeleriniz tam olsun'' uyarısında bulundu.

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, İmar Bankası T.A.Ş'den karşılıksız hazine bonosu alanların Fon'a 23 Temmuz 2007'de başlayan başvurularının 16 bine ulaştığı ve bunlardan yüzde 22'sinin başvuru belgelerinde eksiklik olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, TMSF'nin 23 ve 27 Temmuz 2007 tarihli açıklamalarında başvuru belgeleri ile ilgili uyarılar yapılmasına rağmen, gelen evrakların önemli bir bölümünde eksikler bulunduğuna dikkat çekilerek, ödemelerin zamanında yapılabilmesi için evraklarda herhangi bir eksiklik bulunmaması gerektiği vurgulandı.

Yapılan bazı başvuruların mahkeme kararlarına veya icra takiplerine dayandırılmakta olduğu, Bakanlar Kurulu Kararına göre TMSF'nin mahkeme kararlarına veya icra takiplerine dayalı ödeme taleplerini doğrudan yerine getirmesinin mümkün olmadığı ifade edilen açıklamada, bu tür taleplerin doğrudan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) veya Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) yapılması gerektiği belirtildi.

Açıklamada ''Usulüne uygun şekilde yapılan başvurular TMSF tarafından değerlendirmeye alınacak ve Fon'a ulaştığı tarihten itibaren 2 ay içinde ödenecektir. Ödemeler TÜFE'ye endeksli net faizleriyle birlikte, hak sahipleri adına Ziraat Bankası nezdinde açılacak hesaplara aktarılacaktır'' ifadelerine yer verildi.

-ŞAHSEN BAŞVURU KABUL EDİLMEYECEK-

Başvuruda bulunacakların dikkat etmesi gereken bazı hususların sıralandığı açıklamada, başvuru dilekçesinin Fon tarafından ödeme yapılması talebini içermesi, bu talebin mahkeme kararları ve icra takipleriyle irtibatlandırılmaması, dilekçede talepte bulunanın adının, soyadının, imzasının, adresinin, telefon numarasının bulunması gerektiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, dilekçe ekinde şu evrakların mutlaka eksiksiz olarak bulunması gerektiği aktarıldı:

''Vatandaşlık numarasını içeren resmi kimlik belgesinin noter, muhtar veya nüfus müdürlüğünce onaylı fotokopisi veya pasaportun tamamının konsolosluk veya noterce onaylı fotokopisi; hesap cüzdanı veya menkul kıymet satış işlem sonuç formunun veya alacağın varlığını kanıtlayıcı belgelerin fotokopisi; ikametgah belgesinin aslı; bankada işlemin yapıldığı tarih ile ödeme için başvurunun yapıldığı tarihleri arasında hak sahibinin kimlik bilgilerinde değişiklik meydana gelmiş ise değişiklikleri gösterir resmi mercilerce onaylanmış belge (Nüfus Müdürlüğü'nden Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesi).''

Açıklamada şahsen başvurunun kabul edilmeyeceği, dilekçe ve ekinde yer alacak belgelerin posta yolu veya kurye/kargo aracılığıyla gönderilmesi gerektiği vurgulandı.

Vekalet yoluyla yapılan başvurularda, vekaletnamenin aslı ya da tasdikli suretinin; mirasçıların başvurularında ise, veraset ilamının mahkemece tasdikli suretinin, diğer belgelere ilave olarak gönderilmesi gerektiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber