İSKİ'nin su kuyuları 108'e ulaştı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSKİ), sayısını 108'e çıkardığı içme suyu kuyularından sağlanan günlük 64 bin metre küplük içme suyu, yaklaşık 400 bin İstanbullunun günlük su ihtiyacına karşılık geliyor.

İSKİ'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, İSKİ'nin, İstanbul'un içinde bulunduğu kurak dönemi su sıkıntısı çekmeden atlatabilmek ve bir sonraki yağış dönemine sorunsuz ulaşabilmek amacıyla yeni su kaynağı arayışlarına devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, İstanbul'a su sağlayacak olan ve tamamlanma aşamasına yaklaşan Büyük Melen Projesi'nin yanı sıra Silivri ve Çatalca bölgesinde kuyu açma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Bugüne kadar yürütülen çalışmalarda, İstanbul'un içme suyu kuyu sayısının 108'e ulaştığı bildirilen açıklamada, bu kuyulardan İstanbul'a günlük 64 bin metre küplük içme suyu sağlandığı ifade edildi.

Bunun da yaklaşık 400 bin İstanbullunun günlük su ihtiyacına karşılık geldiği dile getirilen açıklamada, yeni kuyuların açılması ve buradan alınan suların arıtıldıktan sonra şehir şebekesine verilmesiyle barajlardan alınan suda da önemli ölçüde tasarruf sağlandığına dikkat çekildi.

Silivri ve Çatalca bölgesinde açılan kuyuların devreye alınmasıyla Büyükçekmece Barajı'nın kullanım süresinin uzatıldığı anlatılan açıklamada, bunun da mevcut kaynakların daha uzun süre İstanbul'a yetmesi için önemli bir katkı anlamına geldiğine işaret edildi.

Açıklamada ayrıca, İSKİ'nin, İstanbul'un mevcut su kaynaklarını artırmak amacıyla 108 kuyuya ilave olarak bu yıl içerisinde 20, 2008 yılında 70, 2009 yılında 20 ve 2010 yılında 20 yeni kuyu olmak üzere toplam 130 yeni kuyuyu hizmete almayı planladığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber