Ege Üniversitesi'nde kayıtlar ilk defa internetten yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2007 18:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İZMİR (CİHAN)-Ege Üniversitesi'nde (EÜ) ilk defa bu öğretim yılında, internetten kayıt sistemi uygulanacak. Sistem sayesinde yeni kaydolacak öğrencilerin işlemleri 2 dakikada tamamlanacak.

Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında kayıt işlemlerinin 3-10 Eylül arasında Merkez Kütüphanesi binasında yapılacağını belirten EÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Rahmi Çevik, "İlk defa kaydolacak öğrencilerimize yol göstermek ve kayıt gününde herhangi bir problemle karşılaşmamaları için internette gereken işlemleri eksiksiz tamamlamaları durumunda kayıtları 2 dakikada tamamlanmış olacak." dedi.

Öğrencilerin kazandığı fakülte veya yüksekokulun kayıt işlemlerinin hangi tarih ve saatte yapılacağının "ogrenci.ege.edu.tr" sitesinden öğrenebileceğini açıklayan Çevik, "Öğrencilerimizin, internette işlemlerini tamamladıktan sonra kayıt tarihinde Merkez Kütüphanesi binasında istenen evraklarla birlikte hazır bulunması yeterli olacaktır. Kayıt tamamlandığında öğrenci kimlik kartları anında teslim edilecek." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin "kayit.ege.edu.tr" adresine girerek sağ üst köşedeki veya menüdeki "Parola Oluştur" bağlantısına tıklaması gerektiğini belirten Çevik, kayıt işlemini şöyle anlattı: "Kimlik numarası ve doğum tarihinin ardından resimdeki rakamların altındaki metin kutucuğu doldurularak 'Tamam' butonuna tıklanacak. Oluşan parola not edilerek ana sayfaya dönülecek. Ekranın sol tarafından bulunan kullanıcı adı bölümüne kimlik numarası, altındaki bölüme ise parola yazılarak giriş butonuna basılacak. Ekranda belirecek bilgilendirme yazısının ardından sözleşme metni okunarak "Kabul Ediyorum" butonuna basıldığında internetten kayıt işlemi başlatılmış olacak. Son adıma gelindiğinde kesin kayıt için kayıt yeri, tarihi ve saati kendilerine bildirilecek."

Bu arada EÜ'ye bağlı fakülte ve yüksekokullara 2007-2008 öğretim yılında toplam 8 bin 781 öğrenci kaydolacak. Lisans programlarına 4 bin 539, önlisans programlarına ise 3 bin 870 öğrenci alınacak.

Özel yetenek sınavıyla da 372 öğrenci Devlet Türk Musikisi Konservatuarı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu'nda okumaya hak kazanacak.

Kayıt için getirilmesi zorunlu belgeler:

· Lise diploması (aslı)

· 6 adet fotoğraf (Son 6 ay içinde ön cepheden çekilmiş kız öğrenciler için başı açık ve güneş gözlüksüz; erkek öğrenciler için ise sakalsız ve güneş gözlüksüz olmalıdır)

· Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi (Önlü-Arkalı)

· İkametgah Belgesi

· Askerlik Belgesi (1985 ve öncesi erkek öğrenci adaylar için)

· Öğrenim Giderleri Makbuzu (Garanti Bankası şubelerinden öğrenci numarası ile yapılacak ödeme makbuzu)

EÜ 2007-2008 öğretim yılı kesin kayıt takvimi:

3 EYLÜL PAZARTESİ: Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi

4 EYLÜL SALI : Fen Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Ödemiş Sağlık Yüksekokulu

5 EYLÜL ÇARŞAMBA: Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İletişim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

6 EYLÜL PERŞEMBE: Hemşirelik Yüksekokulu, Ödemiş Meslek Yüksekokulu, Bergama Meslek Yüksekokulu, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu

7 EYLÜL CUMA: Ege Meslek Yüksekokulu (Örgün), Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu

8 EYLÜL CUMARTESİ: Emel Akın Meslek Yüksekokulu, Bayındır Meslek Yüksekokulu, Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu, Ege Meslek Yüksekokulu (İkinci Öğretim)

10 EYLÜL PAZARTESİ: Mazeretli öğrencilerin kayıtları yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber