Sezer, görevi makam odasında devredecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Ağustos 2007 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanlığını hemen bırakma eğiliminde olan Sezer'in makam odasında düzenlenecek sade bir devir teslim töreniyle görevi devretmesi bekleniyor

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, 28 Ağustos'ta gerçekleştirilecek üçüncü tur oylamada cumhurbaşkanı seçilmesi halinde yapılacak devir teslim töreninin çok sade olması ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in makam odasında gerçekleşmesi bekleniyor.

Henüz talimat vermedi

28 Ağustos'a sayılı günler kalmasına rağmen, Sezer'in devir teslim törenine ilişkin kesin talimatlarını henüz vermediği kaydedildi.

Teamüllere göre, devir teslim törenlerinin içeriği, görevi bırakan cumhurbaşkanınca belirleniyor. Kaynaklar, görev süresi bitmesine rağmen yeni cumhurbaşkanı seçilemediği için cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Sezer'in, Anayasa gereği görevi hemen devretme eğiliminde olduğunu belirtiyor.

Bu eğilimin, yapılacak törene de yansıması bekleniyor. Sezer'in cumhurbaşkanı seçildiği 2000'de, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in görev süresinin dolmamış olduğuna ve devir teslim hazırlıkları için yeterli süre bulunduğuna dikkat çeken kaynaklar, bu nedenle iki tören arasında farklılıklar olacağını ifade ediyor.

Cumhurbaşkanı Sezer'in görevi makam odasında düzenlenecek sade bir törenle devretmesi bekleniyor.

Kaynaklardan alınan bilgiye göre, cumhurbaşkanının seçildiği gün şöyle bir prosedür işleyecek:

Korutürk bildirecek

Sezer'in törenle ve davetli listesi ile ilgili tercihleri, yeni cumhurbaşkanına, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Zergün Korutürk tarafından bildirilecek.

Yeni cumhurbaşkanına, Cumhurbaşkanlığı Başyaveri'yle gidecek olan Korutürk, alacağı yanıtı Sezer'e ilettikten sonra, törenin nasıl yapılacağı kesinleşecek.

Törenin ardından Sezer, Çankaya Köşkü'nden bir sekreter eşliğinde Gölbaşı'ndaki evine götürülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber