Yılın belediye başkanları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehir ve Başkan Dergisi'nin Türkiye genelinde düzenlediği oylama sonucu, Kent Ödülleri'nin sahipleri belirlendi.

Şehir ve Başkan Dergisi Genel Koordinatörü Gürol Tolunay, yaptığı yazılı açıklamada, Kent Ödülleri'nin Türkiye'de bu yıl beşinci kez verildiğini belirtti. Türkiye çapında düzenlenen "Yılın Belediye Başkanları" oylamasında 2037 gazetecinin oy kullandığını belirten Tolunay, "Kent Ödülleri"nin 7 Eylül 2007 Cuma günü saat 14.00'te, İzmir Bayraklı'da Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenecek törenle verileceğini vurguladı.

Şehir ve Başkan Dergisi'nin, 8 yıldır yerel yönetimlerin sesi olduğunu, objektif yayıncılık çizgisinden asla sapmadığını ve Türkiye'de ilk kez Kent Ödülleri'ni yaratıp başarılı belediye başkanlarını ödüllendirdiğini belirten Tolunay, şunları söyledi:

"Türkiye genelinde başarılı belediye başkanlarını, oylamamıza katılarak seçen gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 2037 gazeteci arkadaşımız oy kullanarak Türkiye genelinde yılın belediye başkanlarını belirledi. Türkiye'de 3226 belediye başkanı görev yapıyor. Bu belediye başkanlarından 38'i, gazeteciler tarafından yapılan oylama sonucunda ödüle layık görüldü. Başkanlarımıza törenle ödüllerini takdim edeceğiz.

Kent Ödülleri, Türkiye'nin en prestijli ödülleri arasındadır. Beldesine, ilçesine, kentine hizmet etmenin gayreti içinde olan belediye başkanlarının tümü ödüle layıktır. Ancak gazeteciler, bunların arasından en başarılı gördüklerini kürsüye çıkarmaktadır. Kent Ödülü'nü kazanan belediye başkanlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz."

-TÜRKİYE'DE YILIN BELEDİYE BAŞKANLARI-

Gazeteciler, Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı seçti.

Yılın il belediye başkanları olarak da Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan ve Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun belirlendi.

İstanbul Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Hatay İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan, İzmir Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile İzmir Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, yılın ilçe belediye başkanları olurken, Samsun Merkez Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Muğla Bodrum Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, Hatay Dörtyol Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ile İzmir Çeşme Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da yılın belde belediye başkanları seçildi.

Şehir ve Başkan Dergisinin yarışmasında ayrıca, proje ve yatırım, kent yenileme, kent dokusunu koruma, turizme katkı, çevre düzenleme ve yeşil alana katkı, sosyal ve kültürel hizmetler, çevre koruma dalı, tanıtım ve halkla ilişkiler, kentsel dönüşüm, kültür ve sanat faaliyetleri, altyapı ve arıtma dallarında yılın belediye başkanları seçilirken, Jüri Özel Ödülü ise İstanbul Eski Belediye Başkanı Ahmet İsvan, Soyer Kültür ve Sanat Fabrikası İcra Kurulu Başkanı ve Demokrasi Kültürünü Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği (DEMKÜLDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Refik Soyer'e verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber