Esastan Kararı Temmuz'da, Tebliği Kasım'da Yapan Adalet Mekanizması

İdari iş ve işlemlere karşı bir memurun başvurabileceği en önemli merci adalettir. Ancak, hakim sayısının azlığı ve idarelerin hiçbir kamu yararı taşımayan ve hizmet gereklerine uygun olmayan işlemleri yaparken, bu işlemlerin idari yargıda iptal olması halinde bir müeyyide ile karşı karşıya kalmayacaklarını bildiklerinden, rahat bir şekilde karar alarak dava sayısını arttırmaları, adaletin hızlı bir şekilde dağıtılmasını engellemektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Eylül 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir ziyaretçi arkadaşımız müdür olarak çalıştığı bir kamu kurumunda, yapılan bir soruşturma neticesinde, görevden alınır. Görevden alınma sonrasında eş değer bir kadroya atanmadığı gerekçesiyle, yapılan işlemi dava eder. Bu dava TAM 18 AY sürer. İdare mahkemesi davayı açan arkadaşı haklı bulmuştur. 18 ay sonra gelen adalet neticesinde memur arkadaş görevine iade edilir. Ancak, daha 10 gün geçmeden bu kez başka bir ile ilk gerekçe ile tayini çıkarılır.

Memur arkadaşımız bu işlemede de dava açar. Ancak, adaletin geç dağıtılmasının yapmış olduğu tahribatın telafisi bulunmamaktadır. İşte ziyaretçimizin görüşleri.

"İlk dava 18 ay sürdü. Dava kararının bana tebliğ edilmesi 4 ay sürdü. Şimdi 8 ay geçtiği halde idare mahkemesi, mahkeme kararını uygulamıyan idare için yürütmeyi durdurma kararı vermemiştir. Çok sade olan bu davanın esastan görüşülmesi oldukça uzun sürmekte ve mağduriyetin giderilmesi için açtığımız dava, uzun sürmesiyle hayatımızı daha da çekilmez hale getirmektedir.

Örneğin 15 ay süren dava ilk davamız için, 4 temmuz 2006'da esastan karara varılmış ve tarafıma tebliğ tarihi 4 kasım 2006'dır. Bu tür maduriyetler için başvuracağımız bir merci bulunmamaktadır. Bu mahkemelerin kararlarına itiraz etme hakkımız da neredeyse yok gibidir.

Hukuk devletinin vatandaşları olarak adalet dağıtan makamlarımıza başvururken daha rahat olmamızın sağlanması gerekir.

Saygılarımla."

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber