Bebeğe yüz taramasıyla genetik bozukluk teşhisi

Haber Giriş : 11 Eylül 2007 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İngiltere'de Yapılan Son Bilimsel Araştırmalar Işığında, Bebeklerdeki Genetik Hastalıklar, Yüzlerinin Bilgisayarla Taranması Yöntemiyle Çok Erkenden Teşhis Edilebilecek.

İngiltere'de yapılan son bilimsel araştırmalar ışığında, bebeklerdeki genetik hastalıklar, yüzlerinin bilgisayarla taranması yöntemiyle çok erkenden teşhis edilebilecek.

Londra Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü'nde yapılan araştırmaya göre genetik bozukluklar, yüzdeki oranların da bozulmasına yol açıyor. Buna göre, gözler arasındaki açıklık, kulakların şekli ve konumu, ağızın ve çenenin dışa çıkıklığı ile yüzün genişlik ve uzunluğu, nadir görülen ciddi rahatsızlıkların habercisi olabiliyor. Ancak uzmanlar, bu tür kanıtları saptamanın zorluğuna dikkat çekiyorlar. İngiliz bilim insanlarının geliştirdiği yeni bilgisayar programı, yüzün görünümünden teşhis yapılmasına yardımcı olabilecek. Çocuk Sağlığı Enstitüsü'nde görevli Bilgisayar uzmanı Peter Hammond, "Eğer çocuğunuzda bilinmeyen bir rahatsızlık varsa, genetik testlere gerek kalmadan sadece yüzünün taranmasıyla teşhis yapılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber