POMEM 5. dönem öğrenci adaylarının dikkatine

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Eylül 2007 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PLANLAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Polis Meslek Eğitim Merkezleri 5. Dönem Öğrenci Adaylarının Dikkatine !!!

Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere, 5336 sayılı kanun kapsamında 2007 yılı içerisinde polis meslek eğitimlerine alınacak polis öğrenci adaylarının başvuru ve sınav işlemleri 14 Ağustos 2006 tarihinde başlamış ve 18-23 Eylül 2006 tarihleri arasında yapılan ?Mülakat ve Fiziki Yeterlik Sınavı? ile sona ermiştir. Söz konusu sınavda başarılı olan ve 5. dönem Polis Meslek Eğitimine katılmaya hak kazanan adayların eğitimleri 17 Eylül 2007 tarihinde başlayacaktır.

1. 07 Eylül 2007 tarihine kadar sağlık kurulu raporları Sağlık Komisyonunca incelenerek haklarında ?POMEM Öğrencisi Olur? kararı verilen ve Polis Meslek Eğitim Merkezine planlamaları yapılan adaylarla ilgili olarak;

a) Adaylar, başvuru esnasında kendilerinden alınan evrakların bulunduğu dosyayı, en kısa zamanda dosyalarının bulunduğu İl Emniyet Müdürlükleri Eğitim Şube Müdürlüklerinden alacaklar, 17 Eylül 2007 günü saat 17.00'ye kadar planlandıkları Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde hazır bulunacaklardır. (POMEM'lerle ilgili bilgiye İl Emniyet Müdürlüklerinden, veya POMEM'lerin kendi internet adresinden ulaşılabilecektir.)

b) Eksik evrakla müracaat eden adayların kayıtları yapılmayacaktır.

c) 17 Eylül 2007 tarihinden itibaren 5 gün içerisinde Polis Meslek Eğitim Merkezine kayıt yaptırmayan adaylar, POMEM öğrencisi olma haklarını kaybedeceklerdir.

d) Adaylar, İl Emniyet Müdürlükleri Eğitim Şube Müdürlüklerince kendilerine verilecek Taahhütname ve Kefalet Senetlerini kendisi, velisi ve kefillerine imzalatıp notere tasdik ettirecekler, kayıt esnasında diğer evraklarla birlikte POMEM Müdürlüğüne teslim edeceklerdir.

e) Adayların Sağlık Kurulu Raporları Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığınca planlamalarının yapıldığı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilecektir.

f) Erkek adaylar, kayıt esnasında askerlikle ilişiğinin bulunmadığına dair belge (terhis, tecil vb.) getireceklerdir.

2. İl Emniyet Müdürlükleri kanalı ile feragat dilekçesi veren adaylar POMEM öğrencisi olma haklarını kaybettiklerinden planlamaya dahil edilmemişlerdir.

3. 5. dönem polis meslek eğitimini kazanan adaylardan Sağlık kurulu raporları Sağlık Komisyonunca incelenerek haklarında ?POMEM Öğrencisi Olamaz? kararı verilen adayların planlaması yapılmamış olup, planlama sonuç sayfasında ?SAĞLIK YÖNÜNDEN POMEM ÖĞRENCİSİ OLAMAZ? açıklaması ile verilmiştir. Bu durumdaki adaylar, resmi tebliğ ve gerekçeleri İl Emniyet Müdürlükleri kanalı ile öğrenebileceklerdir.

4. Sağlık kurulu raporu işlemleri halen devam eden adayların planlamaları yapılmamış olup, planlama sonuç sayfasında ?SAĞLIK KURULU RAPORU İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR? açıklaması ile verilmiştir. Bu durumdaki adaylarla ilgili olarak;

a) Sağlık Komisyonunca haklarında ?POMEM Öğrencisi Olamaz? kararı verilenlerin planlamaları yapılmayacak, durumu adayın kendisine İl Emniyet Müdürlükleri kanalı ile bildirilecektir.

b) POMEM Giriş Yönetmeliğine göre 01 Ekim 2007 tarihine kadar, sağlık kurulu raporları Sağlık Komisyonunca incelenerek haklarında ?POMEM Öğrencisi Olur? kararı verilen adayların 5. dönem polis meslek eğitimi için (ilk 5 gün içerisinde kayıt yaptırmayan ve istifa edenler de dikkate alınarak) planlamalarına devam edilecektir.

c) POMEM Giriş Yönetmeliğine göre en son 01 Ekim 2007 tarihine kadar planlama yapılabilecek olup, işlemleri sonuçlanmayan adaylar yeni açılacak POMEM sınavlarına müracaat edebileceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber