Tapu, Yaşlı Memurları Naklen Almayacak

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle, geçen yıl Maliye Bakanlığının başlatmış olduğu uygulamayı aynen benimsedi. Genel Müdürlüğün 12 Eylül 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlattığı düzenlemeye göre, 12 yıldan fazla hizmeti bulunanlar, Tapu'ya naklen geçiş talebinde bulunamayacak... Bunun tek istisnası Kadastro Müdürü, Tapu Sicil Müdürü, Kadastro Müdür Yardımcısı, Tapu Sicil Müdür Yardımcısı kadrolarına yapılacak naklen atamalar olacak. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Eylül 2007 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 12 Eylül 2007 tarihli Resmi gazetede yayımlattığı değişiklik için tıklayınız.
Yönetmeliğin eski halinin tam metni için tıklayınız.

ESKİ HÜKÜM

Naklen Geçişler
Madde 26 ?Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar (Kadastro Müdürü,Tapu Sicil Müdürü, Kadastro Müdür Yardımcısı, Tapu Sicil Müdür Yardımcısı kadroları hariç), aynı unvana veya bu unvanın bulunduğu aynı gruptaki diğer unvanlara veya daha alt gruptaki unvanlara atanabilirler.

YENİ HÜKÜM

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değişmiştir.

"Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan askerlik hariç Devlet memuriyetinde on iki yıldan az hizmeti bulunanlar (Kadastro Müdürü, Tapu Sicil Müdürü, Kadastro Müdür Yardımcısı, Tapu Sicil Müdür Yardımcısı kadroları hariç), aynı unvana veya bu unvanın bulunduğu aynı gruptaki diğer unvanlara veya daha alt gruptaki unvanlara atanabilirler".

AÇIKLAMA VE TESPİTLER

- Yapılan düzenlemeye göre askerlik hariç olmak üzere 12 yıldan fazla hizmeti olanlar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne naklen geçiş talebinde bulunamayacaktır.

- Yapılan düzenlemede, eski yönetmelik hükmünde yer alan, "Kadastro Müdürü, Tapu Sicil Müdürü, Kadastro Müdür Yardımcısı ve Tapu Sicil Müdür Yardımcısı kadrolarına yapılacak naklen geçişlerin istisna" tutulması aynen korunmuşur. Bu unvanlar görevde yükselme kapsamında olduğundan, bu kadrolara sadece diğer kamu kurumlarında, denk unvanlarda çalışanlar başvurabilecektir.

- Askerlik hizmeti, 12 yıllık hizmetin tespitinde, dikkate alınmamıştır.

BENZER BİR DÜZENLEME MALİYE BAKANLIĞINDA DA VAR

12 yıla ilişkin benzer bir düzenleme de Maliye Bakanlığının yönetmeliğinde yer almaktadır. 9 Ağustos 2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Maliye Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Atama Yönetmeliğinin 40. maddesine göre, Maliye Bakanlığına geçebilmek için "Askerlik hariç Devlet memuriyetinde en az iki, en fazla oniki yıl hizmeti bulunmak" gerekmektedir.
Maliye bakanlığı, ayrıca, şu unvanlar dışında naklen personel alımı yapmamaktadır: Uzman Tabip, Tabip, Daire Tabibi, Laboratuvar Teknisyeni, Röntgen Teknisyeni, Hemşire, Mühendis, Mimar, İstatistikçi, Şehir Plancısı, Tekniker, Teknisyen (Harita veya Kadastro Teknisyeni dahil), Mütercim, Tercüman, Bilgi İşlem Merkezi Müdürü, Çözümleyici, Programcı, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Eğitim Uzmanı, Memur veya Koruma ve Güvenlik Görevlisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber