'Çalışma hayatında mutlaka yeni yasal düzenlemeler yapılmalı'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2007 23:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen Rize Şube Başkanı Mehmet Sadık Cengiz, çalışma hayatında mutlaka yeni yasal düzenlemeler yapılması, grev ve toplu sözleşme haklarının mutlaka tanınması gerektiğini söyledi.

Rize İl Temsilciliği'nde düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Rize Şube Başkanı Cengiz, eğitim sorunlarına ve hükümet politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin yenilenmiş bir parlamento, yeni bir hükümet ve yeni bir Cumhurbaşkanı ile yeni başarılara, gelişme, büyüme ve kalkınma hamlelerine hazır göründüğünü kaydeden Cengiz, bunun da heyecan verici olduğunu söyledi. Yeni hükümetin kurulmasıyla bazı yeni beklentilerinin olduğunu ifade eden Şube Başkanı Cengiz, şöyle devam etti: ''Çalışma hayatında mutlaka yeni yasal düzenlemeler yapılmalı, grev ve toplu sözleşme hakkımız mutlaka tanınmalıdır. 4688 sayılı kanun etkin ve saygın bir sendikacılığa imkan tanıyacak şekilde, kamu çalışanlarının talepleri doğrultusunda değiştirilmelidir.''

Ekonomik büyüme, enflasyondaki düşüş, üretim ve ihracat gelirlerindeki katlanan artışların bugüne kadar çalışanlara doğrudan yansımadığını kaydeden Cengiz, ''Düzelişini memnuniyetle izlediğimiz ve devamını arzu ettiğimiz bu ekonomik iyileşmeler ücret artışı ve hayat standardının yükselişi biçiminde mutlaka kamu çalışanlarına da yansımalı, gelir dağılımında yeni adaletsizliklere fırsat verilmemelidir." dedi.

12 Eylül darbesinin ürünü bir anayasanın artık miadını doldurduğunu vurgulayan Eğitim-Bir-Sen Rize Şube Başkanı Mehmet Sadık Cengiz, bu nedenle yeni, sivil, demokratik bir anayasanın toplumsal bir ihtiyaçtan öte milletin hakkı olduğunu kaydetti. Cengiz, "Yeni anayasada başta YÖK olmak üzere kimi anayasal kurumların görev ve yetki tanımları milli iradeyi devre dışı bırakma anlamı taşımayacak şekilde titizlikle düzenlenmelidir. Eğitim, öğretim ve çalışma hayatının önündeki her türden hukuk dışı engellemeler mutlaka sona erdirilmelidir. Kamu çalışanları arasında işçi, memur ayrımını kaldırıp grev ve toplu sözleşme hakkını mutlaka hükme bağlamalıdır.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber