Türkiye hazır çorba içiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2007 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Araştırmalar son yıllarda hazır çorbaların Türk halkı tarafından daha fazla tüketilmeye başlandığını ortaya koydu. Türkiye'de 2004 yılında içilen her 100 çorbanın 17'si hazır çorba iken, günümüze bu oranın 22'ye yükseldi. Ramazanda iki katına çıkan hazır çorba tüketimini fark eden gıda üreticisi Knorr, iftar sofralarına Anadolu'nun yöresel lezzetlerini getirdi. Knorr'un yeni ürünleri arasında, Doğu Akdeniz bölgesi lezzetlerinden Mantılı ve Nohutlu Yüksük Çorbası, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Buğdaylı ve Yeşil Mercimekli Alaca Çorbası, Arpa Şehriyeli Mercimek Çorbası ve Düğün Çorbası yer alıyor.

Beslenme uzmanları, Ramazan'da iftar sofralarında tercih edilecek besinlerin, tok tutucu, insan sağlığı için gerekli besin öğelerini içeren, diyet lifi, vitamin ve mineral bakımından zengin olması gerektiğini belirtiyor ve iftarı çorbayla açmanın faydasına işaret ediyorlar. Ramazan dışında da haftada 5-6 porsiyon çorba içmenin yağ tüketimini dengede tutmaya yardımcı olduğu biliniyor. Çocukların gelişim sürecinde çorbanın rolüne işaret eden uzmanlar özellikle, çocuk beslenmesinde bebeklik döneminden büyüme çağına kadar çorba çeşitlerini mutlaka öneriyor.

İnsan sağlığı açısından önemi bilinen ve Anadolu kültürünün önemli bir parçası olan çorbanın, şehir hayatındaki karmaşık ve hızlı akış içinde kaybolmaya yüz tuttuğu günümüzde gıda üreticileri, bu ihtiyacı gidermek adına, her zevke uygun olarak, lezzetli, katkısız ve doğal hazır çorbaları insanların hizmetine sunmaya başladı. Araştırmalar son yıllarda hazır çorbaların Türk halkı tarafından daha fazla tüketilmeye başlandığını ortaya koydu. Türkiye'de 2004 yılında içilen her 100 çorbanın 17'si hazır çorba iken, günümüze bu oranın 22'ye yükselmiş olması, Türk tüketicisinin giderek daha fazla hazır çorba içmeye başladığını gösteriyor. Türkiye'de hazır çorba pazarının büyüklüğü ortalama 150 milyon YTL'yi bulurken, çorba pazarı adet bazında yüzde 8, değer bazında yüzde 25 büyüyor. Türkiye'de günde 2 milyon 650 bin kase hazır çorba içiliyor. Araştırmalarda içilen her 5 çorbanın birinin hazır çorba olduğu görülürken, Ramazan'da hazır çorba tüketimi 2 katına çıkıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber