Müebbetle yargılanan çavuşa beraat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu'da eşini tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yaklaşık 15 aydır tutuklu yargılanan uzman çavuş Onur Yalçınkaya, yargılandığı davada ''delil yetersizliğinden'' dolayı beraat etti.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu yargılanan Onur Yalçınkaya ile avukatı katıldı.

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Yalçınkaya, savunmasında, görev yaptığı Tokat'tan izinli olarak geldiği baba evinde, kendisinin banyoda olduğu sırada eşi Özge Yalçınkaya'nın tabancayla başına ateş ederek intihar ettiğini öne sürdü.

Sanık avukatı da müvekkilinin eşini öldürmediğini savunarak, mahkeme heyetine Özge Yalçınkaya'nın daha önceden de intihar girişimlerinde bulunduğunu ve bu intihar girişimleriyle ilgili belgelerin bulunduğu dosyayı mahkeme heyetine sundu.

Mahkeme heyeti, duruşmaya verilen aradan sonra Onur Yalçınkaya'nın ''delil yetersizliğinden'' dolayı beraatine karar verdi.

Kastamonu E Tipi Cezaevinde yaklaşık 15 aydır tutuklu bulunan ve müebbet hapis cezasıyla yargılanan uzman çavuş Onur Yalçınkaya, kararın ardından sevincini avukatı ve duruşmayı izlemeye gelen yakınlarıyla paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber