Maliye, VIP patronları artık Ataköy'den takip edecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Eylül 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük mükelleflere hizmet veren VIP Vergi Dairesi önümüzdeki günlerde Emlak Bankası'nın Ataköy'deki eski genel müdürlük binasına taşınacak.

İstanbul'da sene başından bu yana hizmet veren Büyük Mükellefler (VIP) Vergi Dairesi, Mecidiyeköy'de bulunan likör fabrikasından taşınıyor. Daire, çalışmalarını Ataköy'de bulunan Emlak Bankası eski otomasyon merkezinde sürdürecek.

Ataköy'deki binanın daha önce 3 kez satışa çıkarılmasına rağmen alıcı bulamadığını hatırlatan Maliye Bakanlığı yetkilileri, taşınma işleminin hem Maliye Bakanlığı hem de ülke ekonomisine büyük fayda getireceğini belirtiyor. Muhammen bedeli 300-400 milyon YTL civarında olan likör fabrikasının boşaltılmasıyla Maliye'nin kasasına çok ciddi bir paranın gireceğini ifade eden kaynaklar bu konuda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile görüşmelerin tamamlandığını söylüyor.

Konuyla ilgili bilgi veren bir başka yetkili, Mecidiyeköy'deki yerin fabrika binası olduğu için büro tarzı kullanımına müsait olmadığını söyledi. Yetkili, "Sadece iki katlı bir yer. 3 bin metrekare kullanım alanı ancak var. Yıkılıp yerine daha büyük bir bina inşa edilse daha faydalı olur." diye konuştu. Emlak Bankası'na ait Ataköy'deki arsa, bankanın kapatılması ile birlikte Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) iştiraki olan Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na geçmişti. VIP Vergi Dairesi'nin taşınmasının ardından likör fabrikası binası TOKİ tarafından yıkılarak yeniden inşa edilecek. Arsanın üzerine ne yapılacağı konusu ise henüz netleşmedi. Edinilen bilgiye göre, Maliye'ye otomasyon merkezinin muhammen bedelinin üzerine rayiç bedel kadar ödeme yapılacak.

İstanbul'da en yüksek vergiyi ödeyen şirketler için kurulan ve kamuoyunda VIP Vergi Dairesi olarak bilinen Büyük Mükellefler Vergi Dairesi bu senenin başında faaliyete geçmişti. Tekel'in Mecidiyeköy'de bulunan likör fabrikasında çalışmalarına başlamadan önce binada tadilat yapılmıştı. İstanbul'a taşınma hesapları yapan Ziraat Bankası da bu araziye talip olmuştu.

Metrekaresi en az 5 bin dolar

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş, İstanbul'un en güzel yerlerinden birinde yer alan likör fabrikası arazisinin metrekaresi için en az 5 bin dolar değer biçiyor. İstanbul'da merkezi bütün yollara yakın olduğunu dile getiren bir başka emlakçı da, böyle bir arazinin bir benzerini İstanbul'da bulmanın 'hayal' olduğu görüşünde. "Bu arazi özel sektöre açılsa herkes peşine düşer." diyen emlakçılara göre arazi 200 milyon dolardan satışa çıksa çok sayıda taliplisi olur. Araziye otel, rezidans ve fuar merkezi yapmak mümkün. İstanbul Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen Stadyumu yanında bulunan Tekel'in likör fabrikası 1930 yılında kuruldu. Toplam 23 bin 711 metrekare büyüklüğe sahip olan fabrikaya ait arazinin üzerinde 70 bin metrekarelik inşaat izni bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber