Eğitim Sen: Her okula bir polis uygulaması yanlış

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- ?TARİKAT YURTLARI" -

Kılıçdaroğlu, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer'i Mecliste kabul etti. Kılıçdaroğlu, hükümetinin bilinçli olarak yurt sorununu çözmeyerek, öğrencileri tarikat yurtlarına gitmeye zorladığını savunarak, ?Başbakan'a sesleniyorum, TOKİ'ye görev versin, iki yılda yurt sorunu kalmasın" dedi.

Kılıçdaroğlu, öğretmenlerin ek ücret ödemelerinde kısıtlamalara gidilmesinin de bütçe açığından kaynaklandığını belirtti. Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığının, öğretmen açığını kapama görevi olduğunu ve öğretmenlere ikinci iş yapma ihtiyacı duymayacakları bir gelir sağlanması gerektiğini söyledi.

- ?HER OKULA POLİS YANLIŞ ? -

Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer de, her okula polis uygulamasına karşı olduklarını, bunun pedagojik açıdan yanlış olduğunu ifade etti. Dinçer,öOlayı polisiye vakıa olarak görmek,okulları polis karakoluna dönüştürür. Gerekirse yargıya başvurarak bunun iptalini isteyeceğiz" dedi.

Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığının açıklamalarına rağmen, 185 bin işsiz öğretmen adayı olduğunu ve okullardaki öğretmen açığının da 70 bin olduğunu belirtti. Dinçer, Bakanlığın açığın 25 bin olduğu açıklamasının gerçekçi olmadığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber