Rekabet Kurulu üyeleri yeminle göreve başladı

Haber Giriş : 01 Ekim 2007 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rekabet Kurulu üyeliğine seçilen Mustafa Ateş ile İsmail Hakkı Karakelle, Yargıtay'da yemin ederek, resmen görevlerine başladılar. Rekabet Kurulu Başkanlığı için seçim yapılacak.

Rekabet Kurulu üyeliğine seçilen Mustafa Ateş ile İsmail Hakkı Karakelle, Yargıtay'da yemin ederek, resmen görevlerine başladı. Sıra Rekabet Kurulu Başkanlığı için yapılacak seçime geldi.

Devlet Planlama Teşkilatı Genel Sekreteri Mustafa Ateş ile Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Karakelle, Rekabet Kurulu üyeliğine seçilmelerinin ardından bugün Yargıtay Başkanlar Kurulu önünde üyelik yemini ettiler. Yeminle görevlerine resmen başlayan Ateş ve Karakelle'nin katılımı ile Rekabet Kurulu yedi kişilik tam üye sayısına ulaştı.

Bundan sonraki süreçte halen vekilliğini Tuncay Songör'ün yürüttüğü Rekabet Kurulu Başkanlığı için seçim yapılacak. Seçimde Kurul üyeleri kendi içlerinden üç isim belirleyecek. Bu üç isim Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Bakanlar Kurulu'nun bu üç isim arasından belirleyeceği bir kişi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayı ile göreve atanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber