Gezgin psikologun hedefi 3 ayda 53 ilde 130 bin kişiye ulaşmak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2007 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da yaklaşık 30 yıldan beri özel psikolog olarak görev yapan Yalçın Kireçci, insanları mutlu etmek için il il dolaşarak seminer veriyor.

Zengin fakir ayırdetmeden, "İnsana Yolculuk" ismini verdiği projeyle 90 günde 53 ili dolaşacak olan Kireççi ücret almıyor.

Eskişehir ve Kütahya'dan sonra Uşak'ta seminer veren Kireçci, sağlıklı ve bilinçli bir toplum oluşması için elinden gelini yapacağını ifade etti.

Psikolog Kireçci, insanların kendileriyle barışık ve mutlu olmadığını belirterek, projesinin temel amacının mutsuzluk hastalığını ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı.

2 yıldır kendini bu projeye hazırladığını ifade eden Kireçci, mutluluğu dışarıda aramanın yanlış olduğunu dile getirdi.

Gezgin psikolog, toplam 125 seminerle yaklaşık 30 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor. Yalçın Kireçci, Uşak'taki seminerinde insan psikolojisi, kötü alışkanlıklar, öğrencilerin davranışları gibi konuları ele aldı.

Kireçci, "Ülkemizde birçok insanın mutsuz olduğunu görüyorum. Fakiri de zengini de mutsuz. Ben insanlara mutluluğu öğretmek için yola çıktım. Vereceğim seminer veya konferanslarda problemleri masaya yatıracağım. Proje sonunda edineceğim birikimi kitaplaştıracağım." dedi.

Uşak ve Kütahya'da serbest çalışan psikolog olmadığını vurgulayan Kireçci, bunun bir eksiklik olduğunu söyledi.

Kireçci, "Bursa'da özel çalışan psikolog olarak sadece ben varım. Orada insanları bekleyip bir iki kişiyle ilgileneceğime, Türkiye turu atıp birçok kişiye ulaşmış olacağım." şeklinde konuştu.

Uşak Kız Meslek Lisesi'ndeki seminere Vali Kayhan Kavas, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Ruhi Candan, daire müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber