Yargıtay: Kira artış oranları TEFE kadar olması gerekir

Haber Giriş : 12 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay 13'üncü Daire üyeleri, kira artış oranlarının TEFE kadar olması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Yargıtay'ın emsal kararlarında, ?Kiraların, TEFE oranı kadar artırılması uygundur' denildi

Enflasyonun düşmesi en çok kiracıları sevindirecek. Çünkü Yargıtay kira davalarında, artış oranının TEFE kadar olması yönünde kararlar veriyor. Kira artış oranlarının Toptan Eşya Fiyat Endeksi'ne (TEFE) göre yapılması gerektiği yönünde kararlara imza atan Yargıtay 3. Hukuk Dairesi üyeleri, ?Kira artışı TEFE'ye göre yapılmalı' görüşünü dile getirdiler. Yargıtay'ın kira artış oranlarına itiraz amacıyla açılan davalarda, TEFE oranlarını dikkate aldığına dikkat çeken Yargıtay üyeleri, enflasyonun düşmesiyle kiracıların daha da sevineceğini belirttiler.

YARGITAY 3. Hukuk Dairesi'nin kira artış oranlarının TEFE'nin altına da indirilebileceği şeklinde kararlara da imza attığına dikkat çeken yetkililer, ?Yörede kira paralarının ekonomik nedenlerle artmadığının dayanakları ile kanıtlanması halinde endeksin altında da kira parası tesbit edilebilir' şeklinde kararlara da imza attıklarını vurguladılar. Yargıtay üyeleri ayrıca, kiracıların bundan böyle komşularının kiralarına yapılan zammı emsal göstererek TEFE'nin altında zam yapmasını talep etme hakkına sahip olabilecekleri müjdesini verdiler.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber