SSK'yı Roche'ya soyduruyorlar, halkı görevliye dövdürüyorlar

Haber Giriş : 13 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanede terör

Rahatsızlanan kanser hastası eşini SSK Okmeydanı Hastanesi'ne götüren Nezahat Çolakoğlu güvenlik görevlileri tarafından öldüresiye dövüldü. Devletin hastanesinde kafasında cop kırıldı

SOYGUNCULARA sesini çıkartmayan SSK, zor durumdaki hastalara ise kan kusturuyor. SSK hastanelerinde yaşanan rezalete dün bir perde daha eklendi. İşçi emeklisi bir aile, devletin hastanesinde eşkıyalığa soyunan özel güvenlik görevlileri tarafından acımasızca dövüldü. Tüm Türkiye'de infial uyandıran olay şöyle gelişti:

Kızları başında bekliyordu

Ünlü sanatçı Yılmaz Morgül'ün ablası Nezahat Çolakoğlu, salı gecesi saat 01:00'de rahatsızlanan eşi Yaşar Çolakoğlu için ambulans çağırdı. Ve akciğer kanseri tedavisi gören eşini SSK Okmeydanı Hastanesi'ne götürdü. Yanında kızları Gülsüm ve Dilek Çolakoğlu ile komşularının kızı Canan da vardı. Yaşar Çolakoğlu Acil Servis'te bir odaya alındı. Nezahat Çolakoğlu, elinde sevk evrakları ve raporlar, oda oda dolaşmaya başladı. Durumu ağır olan Yaşar Çolakoğlu'nun başında ise kızları vardı.

Küfür edip dayak attılar

Endişeli gözlerle babalarının yanında bekleyen Gülsüm ve Dilek'in yanına hastanenin özel güvenlik görevlileri geldi. Hışımla odaya dalan güvenlik görevlileri Bircan Ünal ve Tansel Çalışkan, ?Çıkın lan dışarı' diye bağırdı. Kızlar daha ne olduğunu anlayamadan ana-avrat küfür yağdırdılar. Ardından tekme tokat kızlara vurmaya başladılar. Tam bu sırada işlemleri bitiren Nezahat Çolakoğlu, odaya girdi. Karşılaştığı manzara karşısında şok oldu. Güvenlik görevlilerine ?Ne oluyor' diye soramadan o da copu yedi. Bir güvenlik görevlisi arka arkaya yaşlı kadına copla vuruyordu. Ardından iki güvenlik görevlisi de lince katıldı.

Copu yiyince bayıldı

Coplardan birisi, yaşlı kadının kafasında kırıldı. Kızları da, gözleri dönen güvenlikçileri bir türlü engelleyemedi. Nezahat Çolakoğlu, hasta yatağındaki eşinin gözleri önünde hem de, devletinin hastanesinde feci şekilde dövüldü. Eşkıyalığa soyunan güvenlik görevlileri, bayılan kadını apar topar karakola götürmek istedi. Nezahat Çolakoğlu ise gazetecilerden yardım istedi. Feriköy Karakolu'na giderek şikayetçi oldu. Adli Tıp da 7 gün işgöremez raporu verdi. Şikayet üzerine 3 saldırgan güvenlik görevlisi gözaltına alındı. Nezahat Çolakoğlu'nun kafasında cop kıran güvenlik görevlisi, Feriköy Karakolu'nda da tacizlerini sürdürdü. Ve polis, bu kişileri ifadelerinı aldıktan sonra serbest bıraktı. Nezahat Çolakoğlu da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak güvenlikçilerden biri şimdiden firar etti. Karakolda görevli polisler, güvenlikçilerin bağlı olduğu DARK Şirketi ile temas kurdu. Firar eden güvenlik görevlisinin yanlış adres ve telefon verdiği ortaya çıktı.

Yılmaz Morgül isyan etti

Bütün bu yaşananlara isyan eden Nezahat Çolakoğlu'nun kardeşi, sanatçı Yılmaz Morgül dün basın toplantısı düzenledi. Morgül şunları söyledi: Bu olayın benim ülkemde olması çok üzücü. 10 yıldır kendimi hayır işlerine adadım. Bu hastaneler yapılsın diye çalıştım. Benim ailem emekli bir işçi ailesi ve ekonomik durumundan dolayı bu hastanelere gidiyorlar. Ve buralarda özel güvenlik görevlileri tarafından tartaklanıyorlar.

?Meclis'in önünde yatarım'

Türkiye ve dünyadaki insan hakları derneklerine çağrı yapan Morgul ?Çünkü bu hassas bir konu. Bir insanın asla ve asla yapamayacağı davranışlar sergilenmiştir. Gerekirse Meclis'in önünde yatacağım. Bu konuda çok caydırıcı cezaların uygulanacağı bir kanun çıkarılması için. Önce insan, sonra da bir sanatçı olarak bunu kendime görev addediyorum' diye konuştu.

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber