Cumhuriyet Gezileri kapsamında 30 ilden 1200 öğrenci Kütahya'ya geldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2007 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Cumhuriyet Eğitim Gezileri projesi kapsamında, 81 ilden öğrenciler için düzenlenen geziler devam ediyor.

Tüm masrafları Milli Eğitim Bakanlığı'nca karşılanan gezilerde öğrenciler, kendi illerinden profesyonel turizm şirketleri tarafından alınarak, kurtuluş savaşının önemli merkezleri olan Kütahya, Afyonkarahisar, Ankara, Polatlı ve Çanakkale illerinde gezdiriliyor.

Kütahya'ya da söz konusu proje kapsamında yaklaşık 450 öğrenci geldi. 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin yapıldığı Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepeçalköy beldesinde ve Afyonkarahisar'da kalan öğrenciler biraraya gelerek coşkulu bir törene katıldılar.

Törene, Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Eğitimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bayram Yamanoğlu, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Halis Demir, Afyon İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Zafertepeçalköy Belediye Başkanı Arif Teke, Bakanlık yetkilileri ve 30 ilden bin 200 öğrenci katıldı. Duygulu konuşmaların yapıldığı törende Kütahya Lisesi Halk Oyunları Ekibi de bir gösteri yaptı. Törenler, Siirt kafilesinden ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Gülsen Hancan'ın okuduğu "Bu vatan kimin" şiiri ile sona erdi. Şiiri ezbere okuyan Hancan, "Bu şiiri şehitlerimize armağan ediyorum" dedi.

Gezilerin ikinci turu 8 Ekim 2007, üçüncü turu ise 16 Ekim 2007 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber