6 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 06 Ekim 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA İFTAR YAPACAK

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul İl Teşkilatı'nın Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği "Medeniyetlerin Buluştuğu Yerde Buluşuyoruz" başlıklı iftar yemeğine katılacak. (Saat: 18.30)

-MELEN SUYU PROJESİ'NDE SON DURUM

-Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Müdürlüğü, İstanbul'un uzun vadeli içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak üzere gerçekleştirilen Melen Suyu Projesi'nde gelinen son durumu, bölgeye düzenleyeceği bilgilendirme gezisi ile kamuoyuna duyuracak. (Saat: 9.00)

-CHP'DE LİDERLİK YARIŞINA KATILAN OYAN ECEVİT'İ ÖRNEK ALACAK

-CHP'deki görevlerinden istifa ederek, genel başkanlık adaylığı için nabız yoklayan İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, çalışmalarında Bülent Ecevit'i örnek alacak. CHP'nin yaş ortalamasının yüksekliğinden yakınan Oyan, Bülent Ecevit gibi gençliği harekete geçirerek, Türkiye'yi adım adım dolaşmayı planlıyor. İlk gezisini seçim bölgesi İzmir'e yapacak olan Oğuz Oyan, burada 28 ilçeyi ziyaret edecek, partililerle buluşacak.

-AYİM: "ÇÜRÜĞE ÇIKAN ASKER, İYİLEŞİNCE DE ASKERE ALINAMAZ"

-Aşırı miyop olduğu için "askerliğe elverişli değildir" raporu alan kişi, teknolojinin gelişmesiyle gözlerinden tedavi oldu. 18 yıl sonra ihbar edilince yeniden askere alındı. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, çürüğe ayrılmasına neden olan rahatsızlığını tedavi ettiren kişinin yıllar sonra askere alınmasının idari istikrar anlayışına ve hukuka uymadığına karar verdi.

-TMSF, ÜNLÜ RESSAMLARA AİT 922 ADET TABLOYU SATACAK

-Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Fausto Zonaro ve İbrahim Çallı gibi ünlü ressamlara ait 922 adet tablo ile zamanaşımına uğramış 440 adet altın parayı satışa çıkaracak. Tabloların muhammen bedelleri toplamı 1 milyon 769 bin 392 YTL olarak belirlenirken, zamanaşımına uğrayan altın paralar ise müzayede günündeki rayiç fiyatları üzerinden satılacak. (Saat: 14.00)

-ANADOLU ASLANLARINDAN HÜKÜMETE SİTEM

-Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, bilim ve teknoloji açısından Türkiye'de gerçek anlamda gerilik yaşandığını belirterek, ?Gerçek katma değer üretmenin yolu artık Ar-Ge'den ve Ür-Ge'den geçmektedir, keşke Bilim ve Teknoloji Bakanlığı kurulsaydı? dedi.

-IMF UZMANLARINDAN ?TÜRKİYE RİSKİ? RAPORU: MALİ TASARRUF TÜRKİYE'YE DERECE ATLATIR

-IMF uzmanlarının hazırladığı ?Türkiye'nin Ülke Riski Ölçümü? başlıklı raporda, dış borçta GSYH'nın yıllık yüzde 2'sine eşit mali tasarrufla başlatılan azalışın beş yılda Türkiye'yi BB kategorisinden daha iyi konuma yani BBB derecesine çıkartacağı savunuldu.

-VERGİ GELİRLERİ DÜŞTÜ, DENETMENLERİN SAYISI İKİYE KATLANACAK

?Maliye Bakanlığı, vergi gelirlerindeki büyük düşüş nedeniyle denetim elemanlarının sayısını ülke genelinde iki kata çıkarma kararı aldı. Bayramda eğlence mekanları ve şekercileri yoğun denetime tutacak olan Bakanlık, vergi dairelerinde kurum için görev kaydırmaları ile bayram sonrasında tüm sahalarda iki kat denetim yapacak.

-DARPHANE 61,8 KG CUMHURİYET ALTINI ÜRETTİ

?Darphane, 2005 yılında 56,7 kg (kilogram) olan Cumhuriyet altını üretimini, 2006 yılında yüzde 9 artışla 61,8 kg'a çıkardı. Darphane'nin madeni para üretimi ise yüzde 7 düşüşle 511,5 milyon adet oldu. 2006 yılında madeni para üretiminde bir yıl öncesine göre 5 ve 10 YKr'likler dışında basım adedinde önemli düşüşler yaşandı.

-HABER-İŞ: ?TELEKOM, BAKANLAR KURULU'NA ZARF ATIYOR?

-Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom yetkililerinin "stratejik" önem nedeniyle Bakanlar Kurulu'nun grevi erteleyebileceği açıklamasını eleştirdi. Akcan, Türk Telekom'un Bakanlar Kurulu'na güvendiğini ileri sürerek, ?Telekom Bakanlar Kurulu'na zarf atıyor. Eğer, Bakanlar Kurulu grevi ertelerse hükümete olan güvenimiz sarsılır? dedi.

-EĞİTİM SEN'DEN MEB'E PROTESTO

-Çeşitli illerden Ankara'ya gelen Eğitim-Sen üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanarak yapılmayan atamaları ve çalışma koşullarını protesto edecek. (Saat: 12.00)

-PARA ARZI 357 MİLYAR YTL'YE DÜŞTÜ

-En geniş tanımlı para arzı M3, Eylül'ün üçüncü haftasında 409.4 milyon YTL daralarak, 357 milyar YTL'ye geriledi. Para arzında yılbaşından bu yana genişleme 37.1 milyar YTL oldu.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 378.6 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Hazine gelecek hafta 378.6 milyon dolar dış borç ödemesi gerçekleştirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber