Bilgisayarda not cinliği Yargıtay'ı ikiye böldü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Ekim 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oya ARMUTÇU / ANKARA

Asıl mesleği bilgisayar programcılığı olan, Çukurova Üniversitesi'nde işçi olarak çalışan Mehmet H, aynı üniversitede öğrenci olan sevgilisi Esma B'nin kötü notlarını bilgisayar sistemine girerek düzeltince, "bilişim" suçundan 5 ay hapse mahkûm edildi. Ancak ertelenen ceza, olayın bilişim suçu mu, yoksa resmi evrakta sahtecilik mi olduğu tartışması başlattı.

Sahtekárlık, üniversite yönetiminin olayı fark edip soruşturma başlatması üzerine ortaya çıktı. Aralarında Esma B'nin de bulunduğu 3 öğrencinin notlarının düzeltildiği anlaşıldı. Mehmet H. ile 3 öğrenciye dava açıldı. Mahkeme, notu düzeltilen öğrenciler hakkında "beraat" kararı verirken, Mehmet H'ye 5 ay hapis cezası verdi. Dosya Yargıtay'a gitti.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi ise sanığın "evrakta sahtecilik" suçundan ağır cezada yargılanması gerektiğini belirterek dosyayı bozdu. Fakat Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, "resmi evrakta sahtecilik" olabilmesi için "İmza içeren, elle tutulur, taşınabilir bir belgeye ihtiyaç duyulduğunu" savundu. Şimdi son sözü Kurul söyleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber