Koronavirüsten karantinaya alınan ilçe, köy ve mahalleler

Bugün de yeni yerleşim yerleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2020 20:47, Son Güncelleme : 10 Nisan 2020 21:40
Koronavirüsten karantinaya alınan ilçe, köy ve mahalleler

BATMAN

Batman'da bir apartman karantinaya alındı

Batman'ın Beşiri ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir apartman karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Bağdu Mahallesi'ndeki bir apartmanın koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla karantinaya alındığı bildirildi.

İkinci bir değerlendirmeye kadar karantina sürecinin devam edeceği ifade edilen açıklamada, "Tüm vatandaşlarımızın kendi ikametlerinde kalmaları, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, ilçemize ve köylerimize dışarıdan gelen herkesin ikamet ettiği yerdeki kişilerle beraber 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri, hem kendi hem de toplum sağlığı açısından hayati derecede önem taşımaktadır." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, karantina uygulamasına yönelik denetimlerin yapılacağı ve karara riayet etmeyen kişilerin zorunlu karantina altına alınacağı kaydedildi.

KASATAMONU

Kastamonu'da bir mahalle daha karantinaya alındı

Kastamonu'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahalle daha karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından daha önce Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Talipler köyünün uygulama dışında kalan Şadibey Mahallesi'nin de bugün itibarıyla ikinci bir karara kadar karantinaya alınmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, yapılan çalışmalara rağmen koronavirüs vakalarının artış göstermesi nedeniyle salgının kontrol altına alınmasını sağlamak amacıyla mahalleye giriş çıkışlara izin verilmeyeceği kaydedildi.

Kentte daha önce 7 köy ve 13 mahallede karantina uygulanmaya başlanmıştı.

SİİRT

Siirt'te bir köy ve bir mezra karantinaya alındı

Siirt'te bir köy ve bir mezra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Pervari ve Şirvan İlçe Hıfzısıhha kurullarınca, Pervari ilçesine bağlı Tuzcular köyü ile Şirvan ilçesine bağlı Yağcılar köyü Gözlü mezrasında karantina uygulanmasına karar verildiği bildirildi.

Tuzcular köyünde Kovid-19 testi pozitif çıkan hasta ve bu kişiyle teması olanların tespit edildiği belirtilen açıklamada, Gözlü mezrasında da bazı vatandaşların Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı, İstanbul ile diğer illerden gelenlerle bazı vatandaşların ev karantinası kurallarına uymadığının belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu köy ve mezraya 14 gün giriş ve çıkışların yasaklandığı, vatandaşların sağlık başta olmak üzere tüm ihtiyaçları için her türlü tedbirin alındığı ifade edildi.

ÇANKIRI

Çankırı'da Yapraklı ilçesi karantinaya alındı

Çankırı'nın Yapraklı ilçe merkezi ve ilçeye bağlı 38 köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ilçeye yurt dışı ve diğer illerden çok sayıda vatandaşın giriş yapması nedeniyle salgının kontrol altına alınması için İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca, ilçenin bugün saat 24.00'ten itibaren 14 gün boyunca karantinaya alındığı bildirildi.

Açıklamada, istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına ve gerekli tüm tedbirlerin alınarak kararın uygulanmasına karar verildiği aktarıldı.

Kentte Şabanözü ilçesine bağlı Kamış köyü ve Kurşunlu ilçesine bağlı Yeşilören köyü de daha önce karantinaya alınmıştı.

TRABZON

Trabzon'da 2 mahalle karantinaya alındı

Trabzon'un Hayrat ve Çarşıbaşı ilçelerindeki birer mahalle karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Hayrat ilçesine bağlı Balaban Mahallesi ile Çarşıbaşı ilçesinin Kerem Mahallesi'nin İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle karantinaya alındığı belirtildi.

Her 2 mahallede de karantina uygulamasının saat 16.00 itibarıyla başlatıldığı kaydedildi.

KARABÜK

Karabük'te bir mahalle koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

Karabük'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahalle karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Safranbolu ilçesi Tintin köyü Aliköseler Mahallesi'nin karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Aliköseler Mahallesi'nin, komşu mahallelerinde birden fazla Kovid-19 pozitifli vakalarının olması ve temaslı vaka sayısının fazlalığı, yayılım potansiyelinin yüksekliği nedeniyle, Kovid-19 enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla bugün saat 18.00'den 22 Nisan saat 24.00'e kadar, giriş çıkışları izne bağlı olarak karantina altına alınmasına İlçe Hıfzısıhha Kurulu tarafından karar verilmiştir."

MUŞ

Muş'ta bir köy karantinaya alındı

Muş'un Malazgirt ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Malazgirt ilçesine bağlı İyikomşu köyünün karantina altına alındığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Malazgirt ilçesine bağlı İyikomşu köyü, Kovid-19 pozitif vakası çıkması ve köy içi temasın yoğun olduğunun belirlenmesi üzerine, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 14 gün karantinaya alınmıştır."

BİLECİK

Bilecik'te bir köy koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, tedbirler kapsamında Bozüyük İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun, Kaymakam Hasan Yaman başkanlığında bir araya geldiği belirtildi.

Ormangüzle köyünün, pozitif bir vakanın olması ve temaslı sayısının çokluğu nedeniyle karantinaya alınması kararı verildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Enfeksiyonun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla Kurul kararıyla köyün, bugünden itibaren 24 Nisan da dahil olmak üzere, giriş çıkışları izne bağlı olmak kaydıyla karantina altına alınmasına oy birliğiyle karar verilmiştir."

MARDİN

Mardin'in Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında üç mahalle karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Kızıltepe'nin kırsal Eymirli Mahallesi ile Artuklu'nun kırsal Ahmetli ve Yardere mahallelerine, Kovid-19 salgını nedeniyle giriş çıkışlara izin verilmediği belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Koronavirüs salgınından vatandaşlarımızı korumak, salgının yayılmasını önlemek ve kontrol altına alınmasını sağlamak amacıyla Kızıltepe İlçe Hıfzıssıhha Kurulu ve Artuklu İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca ikinci bir karara kadar istisnai durumlar dışında giriş ve çıkışlara izin verilmemesi, gerekli tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin azami derecede alınmasına karar verilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber