Denizli bilişim şehri oluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2007 21:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ (CİHAN)-Denizli'nin bilişim şehri olabilmesi için Türkiye'nin en kapsamlı dört bilişim projesi başlatıldı. E-Dönüşüm Türkiye projesine dayalı bilgi toplumuna geçiş çalışmaları çerçevesinde Denizli Yönetim ve Bilgi Sistemi (DEYBİS), Denizli Afet Bilgi Sistemi (DABİS), Denizli Güvenlik Bilgi Sistemi (DEGBİS) ve Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) hayata geçiriliyor.

Denizli'nin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak için başlatılan projelerin yürütülmesi için bilişim ve yönetim merkezi inşa edilecek. Merkezde projeler tek elden yönetilecek. Projelerin tanıtımı için Denizli Polisevi'nde bir toplantı düzenlendi. E-Denizli Projesi adı verilen toplantıya Vali Hasan Canpolat, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Fazıl Ardıç, öğretim üyeleri ve daire müdürleri katıldı. Vali Canpolat, "Burada en önemli iş, elektronik ve fiziki altyapının ve buna bağlı diğer altyapıların oluşturulmasıdır. Biz bilişim şehri hedefini ortaya koyarken dört alt proje daha başlattık. CBS, DEGBİS, DEYBİS, DABİS dediğimiz sistemleri hayata geçireceğiz." dedi. Projelerle son derece karmaşık ve organize yürütülmesi gereken çalışmaların daha düzenli olacağını vurgulayan Canpolat, "Amacımız, ilin bütün kaynaklarının en verimli şekilde kullanmaktır. Projelerin meyvelerini önümüzdeki yıl alınacağını ümit ediyoruz. Başka hiçbir ilimizde bu kapsamda çalışma yapılmamıştır. İldeki bütün kurumlarımız projenin içinde olacaktır." ifadelerini kullandı.

Denizli İl Özel İdaresi Strateji Geliştirme Müdürü Dr. Yılmaz Özmen ise e-Denizli Projesi kapsamında gerçekleştirilecek DEYBİS, DEGBİS, DABİS ve CBS sistemlere hakkında bilgi verdi. Özmen, ilk planda ilin acil güvenlik ihtiyaçları için çözüm yöntemleri ve sistemleri üzerinde durulduğunu kaydederek, "Meseleye çağın teknolojileriyle yaklaşılıyor. Şehir merkezi ve il sınırlarımıza yönelik bu yapılanma gayreti, ülkemiz için çok önemli bir örnek teşkil edecek ve bir ilk olacaktır. Merkezde kurulacak 112 Acil Servis sayesinde her türlü güvenlik, sağlık, yangın, afet gibi riskli durumlarda operasyonel birlikler, önceden hazırlanan planlara uygun şekilde hareket edecektir." şeklinde konuştu. Özmen'in verdiği bilgiye göre CBS, DEGBİS, DEYBİS, DABİS projeleriyle kriz ve tehlike anlarında görevlerin yerine getirilmesinin yanında normal zamanlarda da ilin gelişimine ve ilerlemesine yönelik her türlü ar-ge faaliyetine katkı yapılacak. Projelerin tanıtımı, içerikleri ve takip değerlendirme sonuçlarını valilik, il özel idare, belediye ve üniversite internet sitelerinden ilgili kuruluş ve kişiler takip edebilecek. Zamanla halkın da kullanımı ve katılımına açılacak olan uygulamalarla Denizli, bir bilişim şehri haline gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber