112'nin giremediği 'yasak bölgeler' var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2007 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Metin Arslan, hava limanı ve stat içlerindeki sağlık hizmetlerinin yapılan protokollerle özel firmalar tarafından verildiğini, bu bölgelere giriş izinlerinin bulunmadığını bildirdi.

Arslan, kamu hizmeti veren 112'nin, yapılan bir takım protokollerden dolayı, bazı uluslararası organizasyonlar da dahil hizmet veremediği alanlar bulunduğunu söyledi.

Metin Arslan, ''Hava limanlarının içi ile Beşiktaş hariç, diğer kulüplerin statlarına girerek hizmet veremiyoruz. Çünkü belli protokollerle buralardaki sağlık hizmetleri özel firmalara veriliyor. Ancak vatandaş bunu bilmediği için '112'yi aradık gelmedi' diyerek bizi suçluyor. Oysa biz orada görevli değiliz. İstesek de giremeyiz. Bizi bağlayan unsurlar var, girilmez denilen alanlara girmemiz yasal değil'' dedi.

Hava limanlarına ancak protokol ya da yurt dışından bir görevlendirme olursa önceden izin alarak girebildiklerini, dolayısıyla içerdeki normal bir vakayı ihbarla gidip alma yetkileri bulunmadığını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

''Yine Beşiktaş hariç her kulüp özel bir ambulans firmasıyla anlaşma yapıyor. Biz sadece stat dışına, kamu alanına karışabiliyoruz. Dolayasıyla saha içinde herhangi bir olay olduğu veya taraftarın başına bir şey geldiği zaman, sağlık hizmeti kimden satın alındıysa o ambulans firması hizmeti veriyor. Fakat belli bir ücret karşılığı biz de saha içinde bu hizmeti verebiliriz. Ancak onlardan bu yönde resmi herhangi bir talep gelmediği sürece içeri girmemiz yasal değil.

Dolayısıyla saha içinde bir şey olursa vatandaş bize değil, o özel firmaya başvuracak.''

-HAVA LİMANI-

''En çok sıkıntıyı hava limanında yaşıyoruz '' Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:

''Hava limanının içine girip hizmet verebilmemiz için valilik izni gerekiyor. Vatandaş zaman zaman bizi arıyor 'burada bir vaka var gel al''... İyi de orası özel ambulans şirketinin alanında. Oraya girmemize müsaade edilmiyor. Hava limanı içinde 112 olarak hizmetini vermeye hazırız. Zaten dışarıda bir ekibimiz var. Orası bir kamu alanı.

Bütün kamu alanlarına nasıl bu hizmeti veriyorsak, oraya da vermeye hazırız. Ama yeter ki 112'de çalışan her ekibin İl Sağlık Müdürlüğü ve valilik kanalıyla buraya rahatlıkla girerek vakaya müdahale etmesinin yolu açılsın.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber