Öğretmene, 'ilaç için sahte rapor al' tavsiyesi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Ekim 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devletten öğretmene sahtecilik tavsiyesi

Kanser nedeniyle bir göğsü ve lenf bezleri alınan sınıf öğretmeni Mevlüde Özdemir'in tedavisinde kullanılması zorunlu olan ilacı edinebilmesi için 'sahte rapor' alması tavsiye edildi!

Önder Yılmaz

Devlet, kanser nedeniyle sağ göğsü ve 18 lenf bezi alınan sınıf öğretmeni Mevlüde Özdemir'e, tedavisinde kullanılması zorunlu "trastuzumab" adlı ilacı alabilmesi için "sahtecilik" yapmasını önerdi.

Evli ve 3 çocuk annesi Özdemir'in 10 Ağustos'ta yapılan operasyonun ardından bir yıl ilaç tedavisi görmesi gerektiği belirtildi. Özdemir, tedavide kullanılacak ilacın sadece 9 haftalık bedelinin karşılanacağını öğrenince Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a 10 Eylül 2007'de bir mektup yazarak durumu anlattı, "Çocuklarımın yetim kalmasını istemiyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Özdemir'in mektubunu Maliye Bakanlığı'na göndererek derhal gereğinin yapılmasını istedi. Özdemir ve eşi Sami Özdemir'i Maliye Bakanlığı'ndan arayan bir hesap uzmanı, ilaç bedelini ödemek istediklerini, ancak ilacın 9 haftalık bölümünün karşılanacağı yönünde bir genelge bulunduğunu belirtti.

Devletin, "Hastalık diğer organlara sıçrarsa yani metastas olursa öderiz. Siz ilacı almak için doktorunuzdan metastas olduğu yönünde rapor alın" önerisini yaptığı Özdemir, doktorlarından, "sahtecilik olur" yanıtı alınca Danıştay'da dava açtı.

Sami Özdemir, "İlacın maliyeti yıllık 60 bin YTL, memur olarak bunu ödeyemem. Devlet 'metastas olduğunu gösterirseniz öderiz' diyor. Doktorlar, 'Metastas yok ama ilaç zorunlu' diyor. Genelge ile acımasız hastalığın arasına sıkıştık kaldık. Devletin şefkatli elini bekliyoruz" dedi.

Doç. Dr. Ruçhan Uslu ise ilacın 9 hafta kullanılmasının tedaviye fayda getirmeyeceğini, 1 yıl kullanılması gerektiğini vurguladı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Özdemir'in dramını bir soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı ve genelgenin iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber