Erdoğan, TCDD Gn. Md. Karaman'a konuşma yasağı koymuş

Haber Giriş : 18 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pamukova'da meydana gelen hızlandırılmış tren kazasının ardından Tavşancıl'da meydana gelen tren kazası TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ı zor durumda bıraktı.

"Ortalarda yok, Sus-pus oldu" diye eleştirilen Karaman'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ınkonuşma yasağı koyduğu öğrenildi.

Alınan bilgileregöre Pamukova'daki kazanın ardından Karaman'ın Sabah Gazetesi'ne yaptığı açıklamalara Başbakan Erdoğan, çok kızmış ve konuşma yasağı getirmiş. Bu nedenle televizyonlara çıkamayan, gazelere açıklama yapamayan Karaman, yakın çevresine 'Ah bir konuşabilsem" diye yakınıyormuş.

Nabi Avcı'dan yakın takip

Başbakanlık Başdanışmanı Nabi Avcı, TCDD'nin basınla bütün ilişkilerini de yakından takip ediyormuş. Basına yapılan yazılı açıklamalar önce Avcı'ya sonra gazete, televizyon ve ajanslara gönderiliyormuş.

Kendi arasın Hatta Pamukova kazasının ardından Karaman, Avcı ile görüşmek istemiş. Karaman'ın sekreterinin Avcı'yı arayıp "genel müdürüm sizinle görüşmek istiyor" demesi üzerine Avcı, "kendisi arasın" diyerek telefonu kapatmış.

Karaman istifa etmiş

Karaman, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın çocuklukve üniversiteden arkadaşı. İkili çok yakınlar.Yıldırım, bakan olunca Karaman'ı da TCDD Genel Müdürü yaptı. Yıldırım, göreve geldikten sonra bakanlığa müsteşar atamadı. Halen Mehmet Kutlu müsteşar vekili olarak görev yapıyor. Ulaştırma Bakanlığında Karaman'ın müsteşar olması bekleniyordu ancak kazalar meydana geldi.

Pamukova kazasının ardından istifa etmesi gerektiği şeklinde eleştirilerin artması üzerine Karaman, istifa etmek istemiş ancak Bakan Yıldırım,"Beraber geldik, beraber gideceğiz" diyerek yakın arkadaşına destek vermiş. Karaman, yakın çevresine "İstifa çok kolay iş. Ederim, çeker giderim. Özel sektörde çok daha iyi şartlarda çalışıyordum. İşime tekrar dönerim ama bu işleri birilerinin yapması gerekiyor. Ben gitsem başkası gelse kaza olmayacak mı?" diyormuş.

haber10.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber