ODTÜ heyeti Üniversite için Batman'da

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2007 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'nden gelen bir heyet Batman Üniversitesi'nin kurulacağı alanda incelemelerde bulundu.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nce, Batman Üniversitesi yerleşim planı, peyzaj, altyapı, fakülte ve sosyal tesislerin projeleri yapılacak.

Batman'a gelen ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Gönül Evyapar, Doç. Dr. Celal Abdi Güler, Yrd. Doç. Dr. Lale Özgener, Batman Bayındırlık ve İskan Müdürü M. Ali Tunç, Batman Üniversitesi Genel Sekreteri Ata Arı ile birlikte arazide inceleme yaptıktan sonra, harita üzerinde ve belgeler üzerinde çalışmaları değerlendirdi.

Alan çalışmasının ardından heyet, Batman Valisi Recep Kızılcık ile konuyla ilgili toplantı yaptı. Vali Kızılcık, toplantıda, özellikle projelerde yerel motifler ve yerel malzemelerin kullanılması için hassasiyet gösterilmesini istedi.

ODTÜ heyeti ise yeni kurulan üniversiteler içerisinde Batman Üniversitesi'nin en geniş araziye sahip olduğunu, altyapı çalışmalarında da en hızlı hazırlık yapan ilin Batman olduğunu belirtti. 1 ay sonra tekrar Batman'a geleceklerini belirten heyet, bu süre içerisinde çalışmalarda ciddi bir aşama kat edileceğini söyledi.

Özellikle hayırsever işadamı Necat Nasıroğlu'nun yaptıracağı Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Binası'nın projelerinin hazırlanması çalışmalarını yapacaklarını belirten heyet, Mart 2008'de tüm projelerin tamamlanacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber