Çalışma Bakanlığı Ali Tezel'in iddialarını yalanladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2007 20:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "işçi emeklilerinin aylıklarındaki farklılıkların giderilmesi hakkında kamuoyunu yanlış bilgilendirici haberler yapıldığı" ifade edildi.

Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nun 10 Ekim 2007'deki toplantısında yaptığı konuşma hatırlatılarak, bunun "tekrar kamuoyunun bilgisine sunulması gereği duyulduğu" kaydedildi.

Açıklamada, Bakan Çelik'in komisyon toplantısındaki şu ifadelerine yer verildi:

"Yalnız SSK bünyesinde muhatap olduğumuz emekli sayısı ne kadar, biliyor musunuz değerli arkadaşlar? 4 milyon 681 bin vatandaşımız... Şimdi buralarla ilgili bir düzenleme yapalım, geçmişe dönük bir düzenleme yapalım dediğimiz an 4 milyon 681 bin kişiyi ilgilendiren bir durum çıkıyor ki, bunun tabii maliyet analizinin mutlaka yapılması gerekiyor. 'Önerge verdim, ben düşündüm' şeklinde değil, hepimizin sorumluluk bilinci içinde bu olaya yaklaşmasının doğru olacağı ve varsa mağduriyetleriyle ilgili müşterek bir çıkış yolu bulmamızın doğru olacağı düşüncesindeyim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber