Müsteşar Yardımcısı dahil 26 kişi tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Enerji operasyonunda 26 tutuklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ)'ta yolsuzluk iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında yürütülen 'Mavi Hat' operasyonunda adliyeye sevk edilen 28 kişiden 26'sı tutuklandı.

Enerji Bakanlığı müfettişlerinin raporları ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları netitcesinde BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nün çeşitli ihaleleriyle ilgili olarak bazı üst düzey bürokrat ve işadamları hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma neticesinde 28 kişi gözaltına alındı. Zanlılar sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne sevk edilerek Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz tarafından sorgulanan 28 zanlı, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet alma, rüşvet verme ve görevi kötüye kullanma' suçlarından tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 5. Sulh Ceza Mahkeme'si'nde 10 saat boyunca ifade veren zanlılardan 26'sı tutuklandı.

Mavi Hat Operasyonu kapsamında tutuklananlar arasında 'Beyaz Enerji Operasyonu'nda 1 yıl 7 ay ceza alan işadamı İbrahim Selçuk, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve BOTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Aksoy, BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve İhale Komisyonu Başkanı Rıza Çiftçi de yer aldığı üst düzey bürokratlar alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber