Şehit ailerine 1 milyon YTL...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

European Tobacco Sigara Tütün Sanayi ve Ticaret AŞ, ürünlerinin satışını yapan 200 bin Tekel bayisinin ''destek imzası vermesi'' halinde her biri adına 5 YTL'den Mehmetçik Vakfı'na toplam 1 milyon YTL'lik bağış yapacak.

Merkezi Mersin'de bulunan Arbel Grubu bünyesindeki European Tobacca Genel Müdürü Hulusi Kaymaz, terör saldırıları sonucu şehit düşen vatan evlatları için herkesin yüreğinin sızladığını belirterek, ''Böylesi bir milli meselede, tüm sivil toplum ve iş dünyasının üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olması gerektiğini düşünüyoruz'' dedi.

Kaymaz, şehit aileleri için destek kampanyası başlattıklarını, bunun için 200 bin bayinin her biri için 5 YTL destek bedelini kendilerinin karşılayacağını belirterek, ''Tüm bayilerin imza vermesi durumunda 1 milyon YTL'yi bulan bağışı biz karşılayacağız. Bayilerimizden sadece destek imzası isteyeceğiz. Buradaki amacımız toplumsal duyarlılığı artırmak ve milli duyguları tabana yaymak'' diye konuştu.

Formların bayilere dağıtımının başladığını, destek imzaları ellerine ulaştıkça biriken parayı Mehmetçik Vakfı hesabına aktaracaklarını ifade eden Kaymaz, hedeflerinin 200 bin bayinin tamamının desteğini alarak, 1 milyon YTL'yi tek kuruş eksik olmaksızın şehit ailelerine ulaştırabilmek olduğunu vurguladı.

Kaymaz, ulusal bir sermaye olarak bu kampanyayı başlatma sorumluluğunu üzerlerinde hissettiklerini belirterek, ''Bu ülke topraklarında ticari faaliyet gösteren kuruluşların, milli meseleler karşısında gerekli hassasiyeti göstermelerine ön ayak olmak istiyoruz'' dedi.

''BİR İMZA YETER''-

Şirket tarafından hazırlanan ve ''şehit ailelerimizin yanındayız'' başlığıyla bayilerine dağıtılan matbu formlarda, ''Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için yaşamalarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Vatanları uğruna canlarını veren şehit ailelerimizin acılarını yürekten paylaşıyor ve onların şehitlerimizin bizlere emaneti olduklarını yürekten benimsiyoruz'' ifadelerine yer verildi.

Kampanyayı destekleyen tekel bayisinin adı, adresi ve imzasının yer aldığı formun son bölümünde ''Kampanya destekçisi olarak atacağınız her imza karşılığında, şirketimiz Mehmetçik Vakfı hesabına şehit aileleri adına bağış yapacaktır'' ifadesine yer veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber