MEB'den, eylemlere katılmayın talimatı...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ekim 2007 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Müsteşarlığı

SAYI: B.08.0.MÜB.0.37.02.00/1772 24/10/2007

KONU:

GENELGE

2007/78

Bölücü terör örgütünün son günlerdeki kanlı eylemleri sonucu, güvenlik güçlerimizin ve sivil vatandaşlarımızın şehit edilmesi toplumumuzun tüm kesimlerini derinden etkilemekte ve yüreklerimizi sızlatmaktadır. Verilen her şehidin ülkemizin her yerinde ve her vatandaşında aynı ızdırabı ve acıyı uyandırdığından asla şüphemiz bulunmamaktadır. Bu durum, haklı olarak kamuoyunda da infial derecesinde tepki ve hassasiyetlerin oluşmasına sebebiyet vermektedir.

Bölücü terör örgütünün amacı; yıkıcı, kırıcı, korkutucu ve yıldırma hareketlerinde bulunarak, ülkemizin huzur ortamını, millî birliğini ve bütünlüğünü bozmaya çalışmaktır.

Bölücü terör örgütünce gerçekleştirilen kanlı eylemleri protesto amacıyla; bazı sivil toplum kuruluşlarınca toplantı, gösteri ve yürüyüşler düzenlendiği, bu faaliyetlere okullarımızdaki yönetici, öğretmen, öğrenci ve diğer personelin katılmalarının da teşvik edildiği duyumları alınmaktadır.

Eğitim-öğretimin aksatılmaması, öğrencilerimizin istenmeyen bazı durumlarla karşılaşmaması ve zarar görmemesi, bölücü terör örgütünün kamuoyunda yaratmayı amaçladığı tedirginlik ve infial ortamına katkı sağlanmaması bakımından; söz konusu gösteri, toplantı ve yürüyüşlere yönetici, öğretmen, öğrenci ve diğer personelimizin katılmasına kesinlikle izin verilmeyecektir.

Bilgilerinizi, eğitim ve öğretimin herhangi bir şekilde aksatılmadan sürdürülmesi hususunda gerekli tedbirlerin alınmasını önemle rica ederim.

Doç. Dr. Hüseyin CELİK
Millî Eğitim Bakanı

DAĞITIM

A-B Plânı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber