Açıkta kalan hacı adaylarının umudu ek kontenjanda

Haber Giriş : 24 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çekilen kura sonucu bu yıl hacca gitmeye hak kazanan 70 bin hacı adayının kesin kayıtları dün başladı.

Bu yıl ön kayıt yaptıran 217 bin hacı adayından 150 bine yakınının yedekte kalması nedeniyle bütün umutlar Suudi Arabistan'dan gelecek ek kontenjan haberine yöneldi. Kesin kayıtlar başlamadan hacı adayları arasında ?ek kontenjan verildi' söylentileri dolaşmaya başladı. ?Türkiye'ye 40 bin ek kontenjan verildi' söylentilerini yalanlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, ek kontenjan ile ilgili girişimlerinin sürdüğünü; ancak bir sonuç almanın daha çok erken olduğuna dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman, ek kontenjan istenmesi ile ilgili girişimlerin başlatıldığını; ancak herhangi bir sonuç elde etmek için zamanın çok erken olduğunu söyledi. "Şu anki kontenjanımız 70 bin. Bunun haricinde ek kontenjan yok; ama verileceğine dair ümidimiz var." diyen Doç. Dr. Karaman, hacı adaylarından ek kontenjan yönündeki söylentilere itibar etmemelerini istedi. Yedek hacı kaydı yapmak isteyen seyahat acenteleri tarafından da bu tür söylentilerin yayılabileceğini kaydeden Karaman, "Yedek listede bulunan hacı adaylarımız serinkanlı olsun. Sabırla bizden gelecek haberleri dinlesin, ek kontenjan beklentisini istismar etmek ve spekülasyon oluşturmak isteyen kimselere itibar etmesin." şeklinde konuştu.

Dün başlayan asıl kayıtlar 10 Eylül 2004 tarihinde sona erecek. Asıl listede yer alıp kayıt yaptırmayanların yerine ise, sıra numarasına göre 13-24 Eylül 2004 tarihleri arasında yedek listedeki adayların kaydı yapılacak. Kesin kayıtlar, Türkiye'ye tanınan 70 bin kişilik hac kontenjanı çerçevesinde yapılıyor. Suudi Arabistan'ın ek kontenjan vermesi durumunda sıraya göre yedek listedeki adayların kesin kayıtları yapılacak. 2005 yılında hacca gitmek için son 25 yılın rekor başvurusu gerçekleşmiş ve 217 bin 38 kişi ön kayıt yaptırmıştı. Bunlar arasındaki 8 bin 220 kayıt mükerrer olduğu için kuraya alınmamış, 208 bin 818 kişi kura çekmeye hak kazanmıştı.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber