Denizli'de 2 okulda deprem tatili

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2007 15:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Denizli'nin Çameli ilçesinde dün meydana gelen deprem sonrası gece de artçı sarsıntıların devam etmesi üzerine Elmalı ve Taşçılar köylerinde iki ilköğretim okulu, bir günlüğüne tatil edildi.

Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, depremin Çameli ilçesinin 10 köyünde şiddetli hissedildiğini, hasarın ise en çok Elmalı ve Taşçılar'da olduğunu açıkladı. Buralarda 280 evin hasar gördüğünü belirten Çapraz, 10 köye teknik eleman gönderildiğini, bunların 115 binayı incelediğini bildirdi. İncelenen evlerin bazılarının oturulamaz durumda olduğu bilgisini veren Vali Yardımcısı Çapraz, "Bunların 28'i oturulamaz durumda, 64'ü ise oturulabilecek derecede hasarlı. İlk gün Valimiz, Bayındırlık, Sağlık, Tarım ve Sivil Savunma müdürlerimiz olay yerinde incelemeler yaptı. İlgililerle Denizli'deki kriz merkezinde toplantı yaptık." dedi.

Merkezde aldıkları ilk bilgiler doğrultusunda bölgeye acilen 227 çadır gönderildiğini ifade eden Çapraz, "Kızılay'ın Denizli'deki depolarından çadırlar hemen sevk edildi. Ardından ihtiyaç olması halinde kullanılmak üzere bin battaniye gönderildi ancak ihtiyaç olmadığı için sadece 104 tanesi dağıtılabildi. Çadırların da büyük bölümü kaymakamlığın elinde bekliyor, 120 tanesi dağıtıldı." şeklinde konuştu.

Bugün Denizli Valisi Hasan Canpolat başkanlığında kriz merkezinde toplantı yaptıklarını belirten Mehmet Çapraz, şunları kaydetti: "Ön hasar tespit çalışmalarının iki günde tamamlanması kararlaştırıldı. Daha sonra bölgedeki maddi hasarı yuvarlak olarak tespit etmek mümkün. Öncelikle ön hasar, ardından kesin hasar tespiti yapılacak. Kanunlar çerçevesinde, bölgenin yerel hayata etkili âfet kapsamına alınması için çalışmalar başlatılacak. Bu çalışmalar, Bakanlar Kurulu kararı çıkar çıkmaz özellikle hasarlı ve oturulamaz durumdaki evlerde oturanların bu kışı geçirmesini sağlayacak acil tedbirler ve daha sonra devamlı iskânını sağlayabilecek tedbirler alınacak. İlgili bakanlıklara bilgi verildi."

Çalışmalara gönüllü sivil toplum örgütlerinin de katıldığı belirten Vali Yardımcısı, "Deniz Feneri Derneği'ne teşekkür ediyorum. İzmir depolarındaki 20 ve 26 metrekare geçici prefabrik konutlar, Bayındırlık çalışanlarının iki gün içinde tespit edeceği yerlere gönderilecek. Bölgemizdeki prefabrike konut imalatçılarıyla da görüşüyoruz. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın genel hayata etkili âfet kararı verildikten sonra burada öngörülen tedbirler alınmaya devam edecek." dedi.

Bölgedeki bazı köylerde kısa sürekli elektrik kesintileri olduğunu ifade eden Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, "TEDAŞ, aldığı tedbirlerle bunları giderdi. Türk Telekom da bölgede çalışmalara devam ediyor. Haberleşmede sıkıntı yaşanmadı. Tek derdimiz içme suları konusunda. Birkaç köyümüzün içme suyu kaynaklardan geldiği için kirlenme ve debi düşüklüğü olabilir. İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi'nin araç gereçleriyle çalışmalar devam ediyor. Sağlık Müdürlüğü'nce Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) getirildi, sağlık bakımından bölgeyi tarıyorlar. Muhtemel rahatsızlık ve hastalıklar için tedbir alacaklar." diye konuştu.

Çapraz bu arada Denizli İl Özel İdaresi tarafından iki mutfağın Taşçılar ve Elmalı köylerinde kurulduğunu ve sıcak yemek için hazırlandığını bildirdi. Depremin günlük hayatı fazla etkilemediğini kaydeden Çapraz, evleri ağır hasarlı olan vatandaşlara eş, dost ve akrabalarının sahip çıktığını söyledi. Vali Yardımcısı Çapraz, saat 20.39 civarında meydana gelen artçı depremlerden dolayı huzursuzluk olduğunu, bu sebeple Elmalı ve Taşçılar ilköğretim okullarının, valiliğin talimatıyla kaymakamlık tarafından bugün tatil edildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber