İstanbul'da artık minik kalplere anjiyo yapılabilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2007 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da bir ilk olan ve hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan Çocuk Kalp Anjiyo Ünitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi içerisinde açıldı. Ünitenin sorumlusu Profesör Doktor Levent Saltık, İstanbul'da daha önce çocuklara ait bir anjiyo ünitesinin bulunmadığını belirterek, yaklaşık 100 çocuğun tedavi için sıra beklediğini söyledi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi içerisinde hayırsever Mediha Engizer tarafından yaptırılan Çocuk Kalp Anjiyo Ünitesi, hizmete açıldı. 1 Milyon dolara mal olduğu öğrenilen anjiyo ünitesinin açılışını İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak ve hayırsever Mediha Engizer birlikte yaptı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından hayırsever Engizer'e üniversite adına teşekkür plaketi veren ve çiçekler sunan Rektör Parlak, açılan merkezin sağlık ve eğitim açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Heyecandan elleri titreyen ve rektöre teşekkür eden Mediha Engizer, böyle bir imkanı sağladığı için üniversiteye şükran borçlu olduğunu belirtti.

Ünitenin açılışının ardından Çocuk Anjiyo Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Levent Saltık, Rektör Parlak ve beraberindekilere laboratuvarı gezdirdi. Ünitenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı'na bağlı olarak hizmet verdiğini kaydeden Saltık, merkezde çocuklara yetişkinlerde olduğu gibi kalp anjiyosunun yapılabileceğini belirtti. Ünitenin ameliyatsız anjiyoyla çocuk kalp hastalıklarının tedavi edilebileceği tam bir merkez olduğunu kaydeden Saltık, " Çocuklarda doğuştan kalp hastalıkları her bin çocuktan 8'inde görülüyor. YAni neredeyse her sağlıklı doğan yüz bebekten birinde kalp hastalığı görülüyor. Bu üniteyle teşhisten emin olunmayan hastalıklarda yüzde yüze yakın teşhis sağlanıyor. Tedavi için de gerekiyorsa anjiyo uyguluyoruz. İstanbul'da daha önce sadece çocukların kalbine ait bir ünite yoktu. Mediha teyzenin sayesinde artık çocukların o küçük kalplerinin bir anjiyo ünitesi var" şeklinde konuştu. Ünitenin sağlık açısından olduğu kadar eğitim açısından da önemli olduğunu ifade eden Saltık, " Şu anda tedavi için bekleyen 100 hasta çocuğumuz var. Rakamlar bu ünitenin açılmasıyla birlikte daha da artabilir" dedi.

Emekli bir hemşire olan hayırsever Mediha Engizer ise çok mutlu olduğunu ve heyecandan dün gece uyuyamadığını söyledi. Böyle bir şeye fırsat verildiği için çok mutlu olduğunu belirten Engizer, "Allah bana böyle bir şeyi nasip etti inşallah başkalarınada nasip eder. Levent bey ve Gülay hanımın sayesinde bu yeri buldum. Diğer insanlar da inşallah böyle şeyler yapar." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber