Sahte sicil raporu düzenleyen diplomat için yargılama izni istedi

Haber Giriş : 01 Kasım 2007 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri bürokratlarından Vahit Özdemir'in Avukatı Şerif Vural, Dışişleri Bakanı Ali Babacana bir mektup göndererek, yetkileri olmadığı halde müvekkili hakkında 2000-2001 ve 2002 yıllarında sahte sicil raporları tanzim eden Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hasan Servet Öktem, Dışişleri Bakanlığı Balkan Ülkeleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Aşan ve AB Genel Sekreterliğinde Daire Başkanı Cem Kahyaoğlu haklarında disiplin soruşturması yapılmasını istedi.

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz hafta Dışişleri Bakanı Babacan'a bir mektup gönderen Avukat Şerif Vural, müvekkili Vahit Özdemir'e adı geçen kişilerin yetkileri olmadığı halde sicil verdiğini hatırlattı.

Vural, mektubunda adı geçen diplomatların 657 sayılı Devlet Memurları kanunu gereği disiplin ve ceza soruşturması yapılarak yargılanabilmeleri için soruşturma izni verilmesini istedi. Dışişleri Kaynakları, söz konusu olaya ilişkin Bakan Ali Babacan'ın önümüzdeki günlerde karar vereceğini belirttiler.

Avukat Vural mektubunda müvekkili Özdemir'in 2000-2001 yıllarında Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz ün 2002 yılında ise Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şükrü Sina Gürel'in Danışmanı olarak görev yapmasına rağmen Öktem, Aşan ve Kahyaoğlu'nun ?bir çete oluşturarak devletin iki önemli Bakanı tarafından doldurulan yüksek notlu üç adet sicil raporu ile üç adet yazılı takdirnameleri imha ederek yerlerine düşük notlu ve kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan sahte sicil raporları tanzim ettiğiniö belirtti. Vural, sahte sicil raporlarının Ankara 8'nci İdare Mahkemesince iptal edildiğini ve iptal kararlarının Danıştay tarafından onandığını belirterek diplomatların Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanabilmeleri için soruşturma izni verilmesini istedi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren ve adının açıklanmasın istemeyen bir üst düzey Dışişleri Bakanlığı yetkilisi sahte sicil olayını doğrularken, söz konusu Bakan Babacan tarafından incelendiğini ifade etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber