BDDK'dan elektronik dolandırıcılık uyarısı

Haber Giriş : 05 Kasım 2007 22:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

-Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, internet bankacılığı kullanıcılarını, elektronik dolandırıcılara karşı uyardı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), internet bankacılığı kullanıcılarını, elektronik dolandırıcılara karşı uyardı.

BDDK, BDDK logosu kullanılarak hazırlanan bir internet sitesinde kişisel bilgilerin istenmesi üzerine kullanıcıları uyarmak amacıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Söz konusu sitenin Kurum'la hiçbir ilgisinin olmadığı bildirilen açıklamada şöyle denildi:

?18 Ekim 2007 tarihli ve 4389 sayılı Bankalar Kanununun Sigorta başlıklı 40. maddesine göre ?bundan sonra banka hesapları talebe bağlı olarak bağlı bankalar tarafından ücretsiz olarak sigortalanacak, herhangi bir problem halinde

müşteri zararı karşılanacaktır. Lütfen güvenliğiniz için aşağıdaki listeden bankanızı seçip formu doldurarak veya çalıştığınız bankanın merkez şubesine giderek sigorta formunu doldurunuz' metni kullanılarak çeşitli bankalara ait banka, kredi kartı ve kimlik bilgilerinin çalınmaya çalışıldığı tespit edilmiştir. Söz konusu internet sitesiyle Kurumumuzun hiçbir ilişkisi bulunmamakta olup, bu tür sitelere itibar edilmemesi ve kişisel bilgilerin girilmesinin istendiği formların asla doldurulmaması gerektiğini bir kez daha önemle hatırlatıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber