Hapse girmek yerine kurs görüyorlar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2007 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'ta, basit suçlardan yargılanan 9 sanık ve hükümlü, işledikleri suçun karşılığında, hapis cezası yerine aldıkları bir eğitim programına devam etme cezası kapsamında bilgisayar öğreniyor.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan ''Hapse değil, kursa'' başlıklı yazılı açıklamada, son yıllarda değişen ceza kanunlarıyla hapis cezası yerine mahkemelerce topluma fayda sağlayan bazı cezalar verildiği kaydedildi.

Bu türden verilen mahkeme kararlarının Tokat'ta da verilmeye başladığının belirtildiği açıklamada, ''Bu kapsamda basit suçlardan yargılanan toplam 9 sanık ve hükümlü, işledikleri suçun karşılığında hapis cezası yerine denetimli serbestlik, tedbirli ve bir eğitim programına devam etme cezası aldı'' denildi.

Bu kapsamda, basit suçlardan yargılanan bu 9 sanık ve hükümlünün 5 Kasımdan itibaren, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimlik Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü ile Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan bilgisayar işletmenliği ve operatörlüğü kursuna katıldığının belirtildiği açıklamada, sanık ve hükümlülerin rehber öğretmen ve konusunda uzman eğitici personel gözetiminde bilgisayar öğrendiği kaydedildi.

Kursun 6 ay süreceği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Hükümlü ve sanıklar, kursu tamamladıkları ve denetim süresi içerisinde başka bir suça karışmadıkları takdirde toplumdan uzaklaşmadan cezalarını çekerek meslek veya sanat sahibi olmaya yönelik ilk adımlarını atmış olacaklar. Hapis cezası yerine verilen bu tür cezalar ile hükümlü ve sanıkların toplumdan soyutlanmadan, olumsuz davranışlardan uzaklaştırılarak, sorumluluk bilinci kazanmaları ve toplumla bütünleşmeleri amaçlanmaktadır.''

-SANIK VE HÜKÜMLÜLER CEZADAN MEMNUNLAR-

Açıklamada, hükümlü ve sanıkların ise hapis cezası yerine böyle bir ceza almalarını olumlu karşıladıkları belirtildi. Sanık ve hükümlülerin, bu yöntemle ailelerinden ve çevrelerinden kopmadan cezalarını çekeceklerini, aynı zamanda bir meslek öğreneceklerini ifade ettikleri kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber