Türkiye'nin örnek kütüphanesi Bartın'dan...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Kasım 2007 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın'ın Ulus İlçesi kendisini bir kurumun adı ile Türkiye genelinde tanıtıyor. Türkiye genelinde bölge bölge düzenlenen seminerlerde bakanlık kararı ile adını duyuran ve Ulus İlçesini tanıtan kurumun adı ise Ulus Kültür ve Sanat Evi...

Ulus Kültür ve Sanat Evi Türkiye'de tek olduğunu; bölge seminerlerinde kurumu tanıtan 20 dakikalık sunumun katılımcılara örnek olarak izletilmesi ile bir kez daha ispatlamış oluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ulus Kültür ve Sanat Evini Türkiye genelinde örnek seçti ve düzenlenen kütüphanecilik seminerlerinde tanıtım sunumunu yayınlıyor. Kültürel faaliyetler açısından kısıtlı imkânlara sahip olan Ulus ilçesinde halkına cazibeli kütüphane hizmetleri sunan Ulus Kültür ve Sanat Evi geçtiğimiz günlerde Van'da düzenlenen ?Yaratıcı Kütüphane Hizmetleri ve Proje Geliştirme? seminerinde hedef gruplara yönelik cazibeli kütüphane hizmetleri, proje geliştirme ve halkla ilişkiler konularında örnek gösterildi. Kurumun faaliyetleri ve hizmetleri, kurum içerisinden resimler ile cazibeli hizmetin nasıl olduğu yaratıcı fikirlerle ilgili kütüphanelerde ne yapılabilir tarzında müzik eşliğinde gösteriliyor. Almanya, Finlandiya'nın yanı sıra Türkiye'den de Ulus Kültür ve Sanat Evi'nin Bakanlık tarafından örnek seçildiğini belirten Müdür İsmail Akman ?Tüm Türkiye'de 7 coğrafi bölgede seminerler yapılıyor. Yaratıcı fikirlerle ilgili kütüphanelerde ne yapılabilir tarzında Ulus Halk Kütüphanesi ve Kültür Evi örnek seçildi. O etkinlik içerisinde en iyi örnekler olarak Avrupa ülkeleri arsında gelişmiş bir ülke olan Finlandiya ve Almanya da var. Türkiye'den böyle bir örnek yoktu. Kültür ve Turizm Bakanlığı ilimizde gerçekleştirilen seminerden sonra bizim kütüphanemizi örnek göstermeye başladı? dedi.

?Amacımız Örnek Olmak Değil, İyi Hizmet Vermek?

Van, Hakkari, Şırnak, Mardin, Siirt, Bitlis, Ağrı ve Iğdır illerindeki halk kütüphaneleri temsilcileri katıldığı, Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdürlüğü, Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Goethe Institut, Van İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Türk Kütüphaneciler Derneği, Türk-Alman İşadamları Vakfı ve Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından desteklenen seminerde Ulus Halk Kütüphanesi ve Kültür Evi'nin örnek gösterilerek faaliyetlerinin sunum ile katılımcılara izletilmesinin gurur verici olduğunu belirten Müdür İsmail Akman ?Bartın'da düzenlenen seminerde Hacettepe Üniversitesi'nden heyet Başkanı Profesör Doktor Bülent Yılmaz burayı görünce programa ekledi ve kültür ve turizm bakanlığı da ondan sonra diğer düzenlenen tüm seminerlerde iyi örneklerden, iyi uygulamalardan biri olarak ta bizim kütüphanemizi örnek göstermeye başladı. Türkiye'de ki iyi örneklerden birinin Ulus Halk Kütüphanesi olması demek ki bu tür cazibeli bir hizmetin Türkiye'de de yapılabileceğini gösterdi? sözlerine yer verdi. Bu konuda birilerine örnek olmak için değil bölgeye en iyi şekilde hizmet etmek için çalıştıklarını ifade eden Akman ?Ulus Kültür ve Sanat Evinin tüm Türkiye'de bölge bölge gerçekleştirilen seminerlerde örnek gösterilerek gösterime sunulması gurur verici bir şeydir. Bu konuda birilerine örnek olmak için değil bölgemize en iyi şekilde hizmet etmek için çaba gösteriyoruz. Arkadaşlarımız beğenmişler, takdir etmişler ve bunu iyi bir uygulama olarak göstermişler. Benim dileğim her yerde, Ankara'dan İstanbul1a, Van'dan Diyarbakır'a kadar her bölgede Ulus'tan daha iyi daha güzel yerler olduğunu görmektir. Ne kadar güzel olurlarsa ben daha çok mutlu olurum. Bu noktada örnek aldıkları içinde mutlu ve sevinçliyiz? dedi.

?İnsanları Cezp Ederek Okuma Alışkanlığı Kazandırıyoruz?

Türkiye'de de güzel şeyler yapılabildiğini göstermek için kurumlarının seminerlere konuk olduğunu dile getiren Akman ?Tüm Türkiye'de 7 coğrafi bölgede düzenlenen seminerler yapılıyor. Yaratıcı fikirlerle ilgili kütüphanelerde ne yapılabilir. O etkinlik içerisinde Finlandiya'dan bir örnek var. En iyi örneklerden biriside Avrupa ülkeleri arsında gelişmiş bir ülke olan Finlandiya ve Almanya'dan var. Türkiye'den böyle bir örnek yoktu. Burada Seminerlerde kütüphanemizin power sunumunun gösterilmesi bu hizmetin Türkiye'de de yapılabileceği mesajını meslektaşlarımıza vermek için yapılan bir çalışmadır. Bütün Türkiye'deki büyük il kütüphane müdürleri de kültür bakanlığına bağlı birimlerin müdürleri de bu seminer verilirken Türkiye'de de güzel şeyler yapılabildiğini göstermek için yapılıyor. Muhakkak bizden daha iyisi olacaktır. Belki de vardır kendini tanıtmıyordur. Bu bir hizmet sektörüdür. Burada yapabileceğinizin en güzelini, en iyisini yapacaksınız kendinizi kullanıcı yerine koyacaksınız. Ne ister nasıl ister onu düşüneceksiniz. Ona göre hareket edeceksiniz. Yoksa bu alanda başarıya ulaşmak zor. Okuma eylemi tüm kesimler tarafından da biliniyor ki kolay edinilmeyecek bir şey. İnsanları cezp ederek o şekilde okuma alışkanlığı kazandıracaksınız. 2006 yılı başlarında ? Yaratıcı Kütüphane Hizmetleri ve Proje Geliştirme? adı ile başlayan bu seminerler bölge bölge yapılmaya devam ediyor. Alman kültür merkezi ile kültür turizm bakanlığının organize ettiği seminerler belirli aralıklarla belirli bölgelerde verilmeye devam ediyor? şeklinde konuştu.

Kurum web adresi: www.uluskutuphanesi.gov.tr

Bartın Halk Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber