Çelik 'öğrencinin ense görmeyeceği' sınıfı açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Özel Yüce Okullarında "bireysel ve toplu etkinlikler" yoluyla ders işlemek amacıyla oluşturulan "Tematik Sınıflar"ın açılışını yaptı.

Yüce Okulları'nın ilköğretim bölümünde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Bakan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığının, 1967'den beri uygulanan ders programlarını değiştirdiklerini, öğrenci merkezli sistemi esas alan yeni programlar oluşturduklarını anlattı. Yeni müfredatın "sabahtan akşama" yerleşmesinin mümkün olmadığını, bunun bir süreç gerektirdiğini ifade eden Bakan Çelik, "Yaptığımız araştırmalarda, ilk uygulamadan itibaren öğretmenlerimizin, velilerimizin, çocuklarımızın bundan son derece memnun olduğunu tespit ettik" dedi.

Yüce Kolejinin hayata geçirdiği "tematik sınıflar"ın, yeni müfredatın, öğrencilere yaratıcılık kazandırma amaçlarından birini oluşturduğunu kaydeden Bakan Çelik, şöyle konuştu: "Bizim anladığımız klasik sınıf sadece sıraların bulunduğu, öğrencilerin birbirlerinin ensesine baktığı, iki öğrencinin yan yana oturduğu sınıflardır. Ancak tematik sınıflarda öğrenci o anda bilgisayardan bir şey öğrenmek istiyorsa onu yapabilir, haritadan bir şey bakmak isterse bunu yapabilir. Bunlar, bizim yeni müfredatımızın temel amaçlarını gerçekleştirmek üzere dizayn edilmiş sınıflardır. Bu sınıflar ilköğretim 1, 2 ve 3. sınıflar için oluşturulmuştur. Bu, bence örnek alınması gereken bir yeniliktir."

Bakan Çelik, Yüce Okullarının Çankaya ilçesinde görev yapan bin öğretmeni hizmetiçi eğitimden geçireceğini, eğitimin 1 Aralıkta başlayacağını belirtti.

Yüce Okulları Genel Müdürü Kağan Kalınyazgan da tematik sınıflar oluşturmak amacıyla derslikleri yeni müfredat doğrultusunda yeniden yapılandırdıklarını belirtti. Tematik sınıflarda "sorgulamalı tabanlı derslerin, bireysel ve toplu etkinlikler yoluyla öğrenilmesinin sağlandığını" ifade eden Kalınyazgan, bu sınıflarda öğrencilerin araştırma yapabileceği kütüphane, internet bağlantılı bilgisayar, LCD televizyon ve diğer eğitim araç-gereçlerinin bulunduğunu, sınıfların donanımının öğrencilere farklı konular için uygun ortamlar sağlamak üzere hazırlandığını anlattı.

Bu sınıflarda her öğrencinin öğretmen rehberliğinde derslere aktif olarak katıldığını ve sorgulama sonucu elde ettikleri bilgiler ışığında ortaya koydukları ürünleri panolarda sergilediklerini belirten Kalınyazgan böylece paylaşmayı, demirbaşları korumayı ve sorumluluk almayı öğrendiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik, tematik sınıfları gezerek, derslerin nasıl işlendiğini izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber