ODTÜ öğrencilerinden jeokimya cihazı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 18 Kasım 2007 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en büyük teknoloji geliştirme merkezi ODTÜ Teknokent'te düzenlenen ?Yeni fikirler yeni işler? yarışması bilim ve teknoloji meraklılarını biraraya getirdi.

- Yarışmada, AIDS ve Kuş gribi hastalıklarına neden olan virüsleri yarım saatte tespit edebilen Biosensörden, lazerli oyun sistemlerine kadar çok sayıda icad mücadele etti. Petrol arama çalışmalarında devrim yaratacak jeokimyasal sensör cihazı ise 50 bin YKL'lik büyük ödülün sahibi oldu.

ODTÜ Teknokent ve Elginkan Vakfı ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ?Yeni fikirler ve yeni işler? yarışması üniversiteli genç girişimcilere, ürünleri sergileme imkanı sundu.

8 projeden dördünün finale kaldığı yarışmada jüri özel ödülünü AIDS ve Kuş gribi virüslerinin teşhisini en kısa sürede ve güvenilir şekilde yapan biosensör aldı.

ODTÜ'lü öğrencilerin geliştirdiği lazerli oyun sistemi ise macera tutkunlarına hitabeden yeni teknoloji ürünler arasında.

Yarışmada birinciliğe layık görülen ürün ise ODTÜ Jeoloji Mühendisliği öğrencileri tarafından geliştirilen ve petrol aramalarında çığır açacak jeokimya cihazı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber