Arınç: Bazı kamu görevlilerini bazı ?"duvarlar" koruyor

Haber Giriş : 01 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Yargıtay, MİT ve Çakıcı olayını değerlendirirken, ilginç mesajlar verdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, ?Adı dokunulmazlık olmasa bile bazı koruma duvarları, bazı kamu görevlilerini korumaktadır' dedi.

Arınç şöyle konuştu:

Sadece milletvekilleri ile ilgili değil, pekçok kamu görevlisinin yargı önüne çıkartılmaması için duvar gibi önümüzde durmaktadır. Halbuki bu olay gösterdi ki bazı duvarlar bazı kamu görevlilerini korumaktadır. Bu duvarlar kamu görevlilerini korumak için düzenlenmiştir. Yargı herşey için gerekiyorsa, yargının önüne çıkmak için aşılmaz engeller ve duvarlarla kaplı olmaması gerekir.

Hem yüksek yargının hem de MİT gibi bir kuruluşun kendisini bu tür ilişkilerden uzak tutması gerektiğine inanıyorum ve eğer bu konuda talihsiz bazı yaklaşımlar olmuşsa bunlarla ilgili en ciddi soruşturmayı yapıp, bu ilişkinin boyutuna göre de o kişiler hakkında da en ciddi kararların verilmesini arzu ediyorum. Ben Yargıtay'ın böylesine bir olay karşısında duyarsız kalmayacağına inanıyorum.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de, Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya'nın adli yıl açılışında konuşmama kararı için, ?Doğru bir karar verdi' dedi. Gül, ?Yargıtay-MİT-Çakıcı' skandalında, basında çıkan bazı yorumların aksine, bu konuda sessiz kalmadıklarını, yapılması gerekenleri yapmakta olduklarını söyledi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber