Üç ilden yeni karantina haberleri geldi

Çanakkale, Sinop ve Kars'ta koronavirüs vakası tespit edilen bazı yerleşim yerlerinde karantina kararı alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Kasım 2020 14:28, Son Güncelleme : 15 Kasım 2020 14:29
Üç ilden yeni karantina haberleri geldi

ÇANAKKALE

Biga'da 2 köye Covid-19 kısıtlaması

Çanakkale'nin Biga ilçesinde Kemer ve Güvemalan köylerine korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kısıtlamalar getirildi.

Biga ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Güvemalan köyü ve 30 kilometre uzaklıktaki Kemer köyüne Kaymakam Mustafa Can başkanlığında toplanan Biga İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kısıtlamalar getirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Güvemalan köyü sakinlerinden Enes Erdem, "Köyümüzde yaklaşık 20 kişide Covid-19 çıktığı için bazı kısıtlamalar geldi. Bizler tedbiri elden bırakmıyoruz ama maalesef aile ziyaretine giden insanlar, düğüne katılan insanlar virüsü kapıp köyümüze getirdi. Komşulara yayarak bunu 18-20 kişiye kadar çıkardıkları için görüldüğü gibi kısıtlamalar başladı. Kahvehaneler ve cami kapatıldı" dedi.

KARS

Kars'ta son günlerde karantinaya alınan köylere bir yenisi daha eklendi. Kentte son olarak Selim ilçesine bağlı Karaçayı köyü karantinaya alındı. Karantinaya alınan köye giriş çıkışlar yasaklandı.

Konuyla ilgili Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Korona virüs (Kovid-19) salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında Selim ilçesi Karaçayır köyü, karantinaya alınmış olup köye giriş ve çıkışlar durdurulmuştur" denildi.

Öte yandan Kars'ta Kovid-19 vakalarında artış görülürken, yetkililer vatandaşları maske, mesafe ve hijyen konusunda sürekli uyarıyor.

SİNOP

Sinop'ta bir köy karantinaya alındı

Sinop'un Durağan ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

Durağan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Gökçebelen köyünde saptanan Kovid-19 vakalarının yayılımını engellemek için İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla köyde 14 gün süreyle karantina uygulanması kararı alındığı bildirildi.

Açıklamada, köye giriş ve çıkışların kapatıldığı belirtilerek kararlara uymayanlara idari para cezası verileceği, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber