Zabıt Katibi Davayı da Kazandı Ama...

Adalet Bakanlığı 2006 yılı içerisinde yazı işleri müdürlüğü için görevde yükselme sınavı açtı. Afyonkarahisar'da bulunan bir zabıt katibi, gerekli bilgi ve belgelerle birlikte Antalya Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığına başvurur. İlan metnine göre başvuruların 07/08/2006-21/08/2006 tarihleri arasında yapılması gerekmekte olup, zabıt katibi üyemiz 17/8/2007 tarihinde başvurusunu yapmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı'nca Antalya Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı'na gönderilen 03/08/2006 gün ve 3615 sayılı ilan yazısının 5. maddesinde de "Komisyon dışından müracaat edenlerin özlük dosyalarının ait oldukları komisyon başkanlığından getirtilerek, gerekli şartları taşıyıp taşımadıklarının tespit edilmesinin" istenilmektedir.

Bu açıklamaya göre, Antalya Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığının, özlük dosyasını zabıt katibinin bulunduğu komisyondan getirtmesi gerekirken, iki komisyon arasındaki yazışmalar, başvuru süresini aşmış ve zabıt memurunun başvurusu, "Başvuru evraklarında eksiklik olduğundan" bahisle reddedilmiştir.

Bu yapılan uygulamada, zabıt memuru arkadaşımızın hiçbir kusuru bulunmamaktadır. Memur, komisyonlar arasındaki işlemlerin uzaması nedeniyle mağdur olmuştur.

Bu mağduriyet üzerine zabıt katibi, Afyonkarahisar İdare Mahkemesi nezdinde dava açmış ve dava 2007 Nisan ayında lehe sonuçlanmıştır. Adalet Bakanlığı, bu mahkeme kararına itiraz etmiş ancak denizli Bölge İdare mahkemesi, Temmuz 2007'de, itirazı reddetmiştir.

Bu kararlar sonrasında, zabıt memuru arkadaşımızın görevde yükselme eğitimine ve sınavına alınması gerekirken, görevde yükselme eğitimi ve sınavı işlemleri 2007 yılı başlarında yapılıp tamamlandığı için, mahkeme kararı uygulanamamıştır.

Bir başka deyişle, adalet komisyonlarından kaynaklanan bir hata nedeniyle sınava alınmayan zabıt katibi, mahkeme kararı ile durumu tespit ettirmiş olmasna rağmen, sınav yapılıp tamamlandığı için, ikinci bir kez daha mağdur olmuş ve dava kararları işlevsiz kalmıştır.

Zabıt katibini çalıştığı adliyeye yaptığı başvuruya Adalet bakanlığınca verilen cevapta "Antalya Adlî Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığının 10/07/2007 tarihli ve 1174 sayılı cevabi yazısı ile, söz konusu karara karşı Komisyonlarınca yapılacak bir işlem bulunmadığı bildirilmiş olup, yazı işleri müdürlüğü görevde yükselme eğitimi ile sınavı sonuçlanmış ve sınavı kazananların atamasının yapılmış olması nedeniyle adı geçenin mahkeme kararı doğrultusunda bundan sonra açılacak ilk görevde yükselme eğitimine katılabileceği hususunun, ilgiliye tebliğini rica ederim." denilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber