Eylül maaşları 10'unda alınacak

Haber Giriş : 02 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur maaşı, çocukların okul masrafının karşılanabilmesi için 10 Eylül'de ödenecek

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2004-2005 Eğitim ve Öğretim dönemininin 13 Eylül'de başlayacak olması nedeniyle, 15 Eylül'de ödenmesi gereken eylül ayı maaşlarının 10 Eylül'de ödenmesi için valiliklere talimat gönderdi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan imzasıyla tüm illerin valiliklerine gönderilen tel emrine göre, aylıklarını personel kanunlarına göre alan çalışanlara, sözleşmeli personel de dahil, 15 Eylül'de ödenmesi gereken tüm hakedişleri 10 Eylül tarihinde avans olarak ödenecek. Kamu kuruluşlarında çalışan diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacak.

Avansın hesabında ele geçen net tutarlar esas alınacak. Aylıkları banka hesaplarına aktarılan pesonelin avans tutarlarının ilgili bankalarca zamanında ödenmesi sağlanacak. Verilen avanslar Personel Avansları Hesabına borç kaydedilerek muhasebeleştirilecek. Ödenen avans tutarları ilgililerin ait oldukları aylık veya ücretlerine mahsup edilecek ve gerekli yasal kesintiler bu aylık veya ücretlerinden yapılacak.

Tahakkuk dairelerinin ilgili birimleri ile saymanlıklardaki personel söz konusu işlemlerin aksamadan yürütülmesini sağlamakla görevlendirildi. Valiliklerden, il dahilindeki tahakkuk birimlerine, saymanlıklara ve mal müdürlüklerine gerekli duyurunun yapılması ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi konusunda bütün önlemlerin alınması da istendi.

aa Kapat

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber