Hırsızlık yapan çocuklara, internet kafe cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2007 16:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Rize'de hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal etmek, mala zarar verme gibi suçlardan yargılanan 3 çocuğa, hapis cezası yerine "internet kafeye ve oyun salonlarına gitmeme" cezası verildi.

Rize'de yaşayan B.Ç. (14), D.A. (14) ve F.Ö. (17), çeşitli tarihlerde hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle yakalanıp, mahkemeye çıkartıldı.

Rize 2. Asliye Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen davalarda, B.Ç. (14), D.A. (14) ve F.Ö. (17) hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal etmek, mala zarar vermek gibi suçlardan yargılandı.

Mahkeme B.Ç'ye 8 ay 35 gün, D.A'ya 8 ay 26 gün, F.Ö'ye ise 2 yıl 5 ay 29 gün hapis cezası verdi, daha sonra hapis cezalarını denetimli serbestlik uygulamasına çevirdi.

Bu kapsamda mahkeme, B.Ç'nin 9 ay 5 gün, D.A'nın 13 ay 26 gün, F.Ö'nün ise 1 yıl 6 ay süreyle internet kafe ve diğer oyun salonlarına gitmekten yasaklanmasına karar verdi. F.Ö'nün ayrıca 3 yıl süre ile denetim altında tutulmasına ve bu süre içinde Rize Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünce kendisine, kişiliğinin gelişimi açısından rehberlik etmek üzere uzman bir personel görevlendirilmesini de kararlaştırdı.

B.Ç, D.A. ve F.Ö'nün verilen karara uyup uymadığı, Rize Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünce takip edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber