'Yasama, yürütme tek kişinin elinde diyorsunuz. Buna kim inanır?'

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CHP'lilerin "tek adam" eleştirilerine yanıt verirken, "Sürekli, bir virt gibi bunu tekrar ediyorsunuz ki bunları biz şiddetle reddediyoruz. Vatandaşın algılama düzeyini ilkokul seviyesinde zannediyorsunuz. Yasama, yürütme tek kişinin elinde diyorsunuz. Buna kim inanır?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Aralık 2020 08:18, Son Güncelleme : 16 Aralık 2020 08:21
'Yasama, yürütme tek kişinin elinde diyorsunuz. Buna kim inanır?'

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CHP'lilerin "tek adam" eleştirilerine yanıt verirken, "Sürekli, bir virt gibi bunu tekrar ediyorsunuz ki bunları biz şiddetle reddediyoruz. Vatandaşın algılama düzeyini ilkokul seviyesinde zannediyorsunuz. Yasama, yürütme tek kişinin elinde diyorsunuz. Buna kim inanır? O zaman siz de mi onun içindesiniz? Gidiyorsunuz milletin evini dikizlemeye. Bakın, eğer ortada bir suç varsa, buna inanıyorsanız İstanbul Büyükşehir Belediyesi sizin elinizde" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da imam hatipleri ve Diyanet'i CHP'nin kurduğunu söyleyerek, "Biz imamlarımız doğru yetişsin ezanlarımız susmasın diye kurduk; cemaate şıha, şeyhe değil" şeklinde konuştu. Zengin de, "Ezan niye Türkçe okundu bu memlekette 13 sene? Neden imam-hatip liseleriyle ilgili yasaklar getirdiniz? Eğer bu yasaklar olmasaydı bu terör örgütleri böyle işlerin içerisine giremeyeceklerdi. Bunda sizin söyleyecek bir sözünüz yok" ifadelerini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise, CHP'nin "tek adam rejimi", "sarayın küçük ortağı" gibi ifadelerine tepki göstererek, "Biz Cumhur İttifakı'yız; açık, şeffaf, pazarlıksız, yiğitçe, mertçe bir ortaklığımız var. 'Saray' dediğiniz Cumhurbaşkanlığı makamıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber